Választottam

Alkotmányos költség, bagatell ügyek, Elios

2018. február 17. 22:40 - tothgab

„A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik.”

Széchenyi: Stadium, 1832.

„Jaj, Viktor, hát miért nem mondtad el? Na, hát nem haragszunk mi rád, ugyan, csacsi.
Tudsz róla, hogy a kis vejed belekeveredett valami ügybe. Tudod, mert az OLAF szólt neked, hogy helló, van itt egy kis gond, és illene a nemzeti ügyészségnek intéznie valami nyomozást meg felelősségre vonást, mert úgy fest, ezek a közbeszerzések mégiscsak szervezett csalással kerültek a vejecskéd cégéhez, és az EU-nak vissza kéne kérnie azt a támogatást, amit adott. És tudod, hogy ez történt, de nem mertél szólni nekünk, mert féltél, hogy esetleg megharagszunk, pedig erről szó sincs. Nem tudtunk róla, mert nem csak te, hanem az egész kormányod sem mondott erről egy árva szót sem, aztán a minap egyszer csak látjuk ám, hogy egy nyugati újság megírja. Erre elkezdtek hebegni-habogni, hogy politikai támadás, meg hogy beavatkoznak, meg a Simicska… Ugyan, csak annyi kéne, hogy igen, a vejünk meg a kis barátai egy kicsit elszámították a dolgot. És hát akkor azért még Lajos is kis barát volt, meg István is hamar kis barátja lett mindenkinek, Jani meg annyira zavarba jön, ez a tehetséges úriember, de annyira, hogy egy egyszerű eldöntendő kérdésre képtelen egy higgadt igennel vagy nemmel felelni, hogy nem foglalkozott ő akkor azzal polgármezsterként, hogy ki kivel jár, mit képzel a kérdező, hát miért érdekelte volna őt, hogy István nemsokára mindannyiunk veje lesz. Hát persze, hogy nem foglalkozott vele, nyilván tudta, de hát mit számít az, csak véletlen, mi elhisszük, ha te mondod, Viktor. Tudjuk is, hogy a saját lábukon állnak, nem kell őket félteni.
De hiszen nem gond ez, mondom, ez az egész egyáltalán nem gond. Tizenhárom milliárd forint büntetés az országnak meg sem kottyan, többet is kifizettünk már, sőt, ki fogunk fizetni többet is, nem érdekes ez. Mi megyünk, áprilisban rátok szavazunk újra, hadd folytassátok, remélem, tényleg kétharmaddal legalább, hogy soha ne is legyen gond se tizenhárom milliárd, se százhárom milliárd, se akárhány milliárd büntetés kifizetése. Rögvest összedobjuk a pénzt, ne rágódjatok ezen ennyit, felejtsük el, meg sem történt. Hiszen mi mind ezért vagyunk. Hogy a saját lábukon állhassanak.
Mi ott leszünk, szavazunk, fizetünk, ti pedig csak folytassátok, gazdagodjatok.
Nem számít, Viktor, semmi nem számít, ne is kérj bocsánatot, nem tesz semmit, megmagyarázni sem kell, értjük, tényleg szóra sem érdemes. Csináljátok csak, ehhez értetek.”

Mondanám mindezt én most, 2018 elején, ha valami közeli – de persze nem elég közeli – cimborája lennék. De nem vagyok még távoli sem, ezért nem ezt mondom, hanem azt, hogy:

Én nem vagyok hajlandó elhinni,

hogy ez a szemétrevaló kormány, ami ilyen szinten élősködik az egész országon, nem váltható le. Nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ez a nép ezt érdemli – ezt, hogy néhány kiválasztott szénné gazdagodjon a korrupt kormány segítségével, míg embermilliókat simán az út szélén hagynak vagy oda löknek, és amikor lebuknak az aljasságaikkal, még a büntetést is fizessük. Ezt nem érdemli meg egy nép sem. Le kell váltani ezeket a szarjankókat áprilisban.

Ha a fidesz-kdnp-szavazók tényleg ennyire nem képesek belátni, hogy az általuk támogatott párt emberei mennyire károsítják folyamatosan az országot, hogyan verik szét hagyományos értékeinket (például én még abban nőttem fel, hogy vendégszerető nép a magyar, ma már viszont gyakorlatilag xenofób, ezt az értéket a hírével együtt pár év alatt sikeresen eltüntette a kormány kampánya), és nem képesek másvalakit, ennél érdemesebbet választani, akkor az ellenzéki szavazóknak bizony mind el kell menni szavazni április 8-án. Mivel a választás érvényessége nincs alsó részvételi határhoz kötve, a távolmaradás a fideszt erősíti. El kell feledni a bizonytalanságot („nincs kire”), nem kibúvókat keresni („más sem jobb”), nem a pártokra várni („nem fogtak össze”), hanem letenni a voksot arra az egyéni jelöltre, akinek a lehető legnagyobb az esélye a fidesz-kdnp jelöltjével szemben. Még ha úgy gondoljuk is, hogy a fidesz-kdnp többségét nem lehet perpillanat megakadályozni, és kormányváltás nem lehetséges, akkor is van értelme ennek, hiszen minél kisebb előnyt kapnak, annál valószínűbb egy normális, felelősségteljes kormányzás.

Jelenleg senki nem képes valódi ellenőrzést gyakorolni a kormány felett, sem a parlamenti képviselők, sem a nyilvánosság, és ez azt eredményezi, hogy a kormány azt tesz velünk, és azt mond nekünk, amit akar: ezt mutatja meg ez a fenti történet, azt, ahogy ez az egész rendszer működik. És ez csak egy eset.

Rajtunk múlik, hogy megérdemeljük-e mindezt, rajtunk, minden szavazásra jogosult állampolgáron.

Nem mellesleg a tét nem csak annyi, hogy a nemzet veje gazdagodik-e tovább vagy sem. Még ha a korrupcióra legyintesz is (habár nagyon nem kéne), a stop soros törvénycsomag-agyrém megszavazását belengették a választások utánra, ami, ha a fidesz segedelmével törvény lesz, akkor az azt fogja eredményezni, hogy a kormány felett annyi ellenőrzés sem lesz, mint most, mert egyszerűen ellehetetlenít (kicsinál) mindenkit, aki kritizál. Semmi nem fogja megakadályozni a kormányt semmiben. A határ a csillagos ég.

Ez csak egy ok, hogy miért szavazz, Pintér Bence gyűjtésében másik ötven segít emlékezni itt:
https://medium.com/@bencepinter/%C3%B6tven-cikk-ami-ut%C3%A1n-nem-fogsz-a-fideszre-szavazni-6c09619a0d6c

A legesélyesebb jelöltre való szavazásról bővebben itt:
http://viszlatketharmad.blog.hu/

A közvéleménykutatásokról, amik a legesélyesebb jelölt megtalálását segíthetik, itt:
https://kozosorszagmozgalom.hu/

Ez csak úgy eszembe jutott – egészen véletlenül idevág, innen vettem az idézetet is a bejegyzés elejére, köszönöm:
http://www.urbanlegends.hu/2007/03/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/

Az Elios korrupciós sztorija a 444 kis filmhíradójában (5:34-nél a kedvenc jelenetem):
https://www.youtube.com/watch?v=Cl82-FmDZzI

És nem csak a vő ügye van – egyáltalán nem különleges ő:
https://merce.hu/2018/02/14/bagatell-ugyek-nem-csak-tiborczot-vizsgalja-az-olaf/

61 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasztottam.blog.hu/api/trackback/id/tr3713677590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bravehearth 2018.02.19. 12:22:53

"Én nem vagyok hajlandó elhinni, hogy ez a szemétrevaló kormány, ami ilyen szinten élősködik az egész országon, nem váltható le."

És ki mondta neked, hogy hidd el? El kell menni és szavazni kell. Minden választó ezt teszi, aki a politikailag aktívak közé tartozik. Mész és szavazol. Ahogy a többiek is. Majd összeszámolják a szavazatokat és nyer az, aki a legtöbbet kapta. Nem bonyolult.

Ha többen szavaznak úgy, ahogy te is, akkor ez fog történni. Ha nem, akkor nem. Akkor neked is és a többi hasonló szavazónak azon kell elgondolkodnia, hogy miért nem voltatok elegen, illetve miért voltak többen a kormánypártok támogatói. Ha ezekre a kérdésekre jó válaszokat találtok, akkor majd '22-ben ismét lesz esély a változásra (már, ha addig úgy politizál az ellenzék, hogy annak hitele, értelme és támogatottsága is).

"Ha a fidesz-kdnp-szavazók tényleg ennyire nem képesek belátni, hogy az általuk támogatott párt emberei mennyire károsítják folyamatosan az országot, hogyan verik szét hagyományos értékeinket..."

Csak szólok, hogy qrvanagy zsákutcába futsz te is, ha a kormányt támogatókat kezded el vádolni vagy ostorozni az eredmények miatt! Az a saját szűklátókürűséged bizonyítéka, nem több!

"...és nem képesek másvalakit, ennél érdemesebbet választani, akkor az ellenzéki szavazóknak bizony mind el kell menni szavazni április 8-án."

És mi van, ha mind elmennek? Ha eddig is mind elmentek, de csak ennyien vagytok? Akkor mi van? És mi van akkor, ha valóban nem lehet jelenleg ennél érdemesebbet választani? Erre miért nem gondoltál?
Egyetlen ellenzéki erő sem tette meg a következőket:
- leírja és elmondja, mit tartana meg a jelenlegi kormányzás eredményeiből, módszereiből, célkitűzéseiből
- leírja és elmondja, mit tenne teljesen másképp, mint az eddigi kormányzat
- leírja, hogy amit változtatna azt milyen cél érdekében és milyen módon tenné
- leírja és elmondja, hogy milyen hosszútávú társadalmi, gazdasági és politikai célokat tart elérendőnek!
Na, amíg ez nincs definiálva, csak a lózungok és a fröcsögés marad. Ez pedig önmagában már nagyon kevés!

"El kell feledni a bizonytalanságot („nincs kire”), nem kibúvókat keresni („más sem jobb”), nem a pártokra várni („nem fogtak össze”), hanem letenni a voksot arra az egyéni jelöltre, akinek a lehető legnagyobb az esélye a fidesz-kdnp jelöltjével szemben."

Süket duma! Nézd meg a pártszavazók közötti preferenciákat és a többi párt elutasítottságát mindegyik politikai táborban és AZONNAL látni fogod, hogy utópiát kergetsz! El kell feledni a bizonytalanságot? Ok. És MI, KI ad neked bizonyosságot? Nem kibúvókat keresni? Ok. Milyen alapvető indok miatt támogatsz egy adott erőt vagy a jelöltjét?

Legnagyobb az esélye...? Vagyis 'bármi áron', de leváltani a fideszt? Ok. És ki fizeti meg azt a 'bármi árat'? Honnan tudod te most és itt megmondani, hogy mi az a 'bármi ár'??? Honnan tudod, hogy akik erről gondolkodnak, ugyanazokat a következtetéseket vonják le, mint te magad? És miért gondolod, hogy ha neked szarul jött ki az elmúlt nyolc év, akkor másnak is biztosan szarul jött ki? Biztos, hogy csak a kormányzat az oka annak, ha balul ütött ki az elmúlt néhány éved?

"Még ha úgy gondoljuk is, hogy a fidesz-kdnp többségét nem lehet perpillanat megakadályozni, és kormányváltás nem lehetséges, akkor is van értelme ennek..."

Ez igaz, hisz a nagyobb részvétel nagyobb legitimitást is jelent. De ne feledd, hogy kb. másfél millió polgártárs az elmúlt 28 évben még soha nem ment el szavazni! Soha! Azokat mivel szólítod meg?

"Rajtunk múlik, hogy megérdemeljük-e mindezt, rajtunk, minden szavazásra jogosult állampolgáron."

Tévedsz! Az ellenzéki politikai erőkön is legalább ennyi múlik! Aki egy (szerintük) korrupt, hiteltelen és szakmaiatlan kormányzattal szemben sem tud érdemi alternatívát nyújtani, az vajon miért érdemes a közbizalomra, miért volna értelme támogatni őket??? Csak azért, hogy megfizethessünk egy 'bármi árat' az eljövendő politikailag bizonytalanért és megkérdőjelezhető hitelességűért??? Amelyek jelentős részét azok képezik, akik a jelenlegi hatalom legitimációját is adják/adták??? Ha ezekre is megpróbálsz érdemi válaszokat találni, talán másként fogod látni a megoldást is!
B.

nnnnnnnn 2018.02.19. 12:33:44

a legszebb az egészben igazából az, hogy még ha nyerne is az ellenzék, totálisan kormányképtelen lenne, ahányan vannak annyi félék, semmiről nem tudnának dönteni meg dülőre jutni, pár héten belül megbukna az egész, jöhetnének az új választások és ismét nyerne a fidesz :D

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.02.19. 12:37:57

Oké, de ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt?!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.02.19. 12:46:03

És tényleg mindegy kit választassz ?
Mondjuk Gyurcsányt és az MSZP-t?

Akik beazonosítahatlan karhatalmistákkal verettek mindenkit aki tüntetni merészel Feri ellen.
Aki mellesleg adócsaló (Fittelina) és közokirathamisító (Nomentana) és anyósa segedelmével privatizált Motim RT-t, ingatlanokat.

És az MSZP -SZDSZ-t, aki az országot kiárusította a külföldi multiknak, Strabagnak, Alstomnak, ... ?
Akik még közbeszerzést se írtak ki annak idején, csak odatolták a havernak ami kellett neki ?
Pl Gyurcsány haverjának Nemzeti tankönyvkiadó ?
Vagy ezek szatelitjeit ?

Mennyivel jobb lenne már ha ők lopna újra mi ?

Boross Bence 2018.02.19. 12:59:39

Van recept a kétharmad ellen? Szakértők és civilek vitája Baló György műsorában.

www.youtube.com/watch?v=PBYDaED_Oxs

Nézd meg!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.19. 13:18:42

"Ha a fidesz-kdnp-szavazók tényleg ennyire nem képesek belátni..."

Milyen érdekes, hogy változik a nép megítélése. Amikor a nép a szoclibeket szavazta hatalomba, akkor bátran okos és bölcs döntést hozott. Amikor ellenben kiszavazta őket a hatalomból, akkor ezt egy megfélemlített, megvezetett, buta nép tette.

Felmerül a kérdés, MIKOR váltak a magyarok bátor, okos és bölcs népből megfélemlítetté, butává, megvezetetté. Egyértelmű, hogy ez kizárólag a szoclib kormányzás alatt történhetett, 2002 és 2010 között, hiszen 2010-ben már egy buta, megfélemlített, megvezetett nép szavazott.

Ebből pedig elég egyértelműen következik, hogy a szoclib kormányzás árt a magyar népnek: megfélemlít, elbutít, megvezet.

Jakab.gipsz 2018.02.19. 13:19:43

A leváltandó kormány a magyar adófizetők pénzét a magyarokra költi, és ez kiknek miért probléma?

És most, nézzük meg az alternatívát, az ellenzéki kormány programját és szándékait.

Ha nem ugyan ez a céljuk akkor a kukába velük.

Ez a kissé túl lihegett választás ilyen egyszerű.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.19. 13:22:03

Mellesleg azt üzenem a kedves posztolónak, hogy nagyon nem jó kampánystratégia az, hogy leszólod azt a népet, amelynek a szavazatait szeretnéd megszerezni. Persze nincs ezzel egyedül, az egész ellenzéki oldal ebben a bajban szenved:

"Minden Fidesz-szimpatizáns hülye. Gyertek, szavazzatok ránk, ti hülyék! :DD"

A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek 2018.02.19. 13:24:38

Az ellenzek, meg a illegalis bevandoroltatast meg az iszlamizaciot akarja folytatni.
Akkor mar inkabb a korrupciot folytasuk.

1ghost 2018.02.19. 13:27:01

@Bravehearth:

Na tessék! Orbán bérhazudozó trollja ilyen hosszasan is tudja mentegetni a korrupt, tolvaj gazdáját, persze nem csoda, hiszen 8 év rablása, és minden mocska zúdul most a fidesz nyakába.

Igaz az Elios ügyről nem sokat írt, nem zavarja, hogy az orbán család ellen búnszövetkezet keretében elkövetett folytatólagos csalássorozat a vád. Elfelejtett arról is írni, hogy a gázszerelő orbánstróman immár 100 milliárddal gazdagodik évente.

De a legfontosabb: nem azért dolgoznak a magyarok, hogy verejtékkel megkeresett pénzük üres stadionokra, meg a fideszslepp zsebébe vándoroljon.

1ghost 2018.02.19. 13:29:26

@Bravehearth: "Majd összeszámolják a szavazatokat és nyer az, aki a legtöbbet kapta. "

Na ja! És ki alkotta a választási rendszert meg? Hát a fidesz? És hogyan? Hát a saját képére. Volt hatpárti egyetértés? Nem volt!

Úgyhogy a tolvaj, korrupt orbángazdádat etesd ilyennel hátha ő beveszi.

A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek 2018.02.19. 13:31:23

"Ha a fidesz-kdnp-szavazók tényleg ennyire nem képesek belátni, hogy az általuk támogatott párt emberei mennyire károsítják folyamatosan az országot,"

Az ellenzek iszlamizacios torekvese garantalt, hogy millioszor nagyobb kart okozna az orszagnak, mint ezek a bizonyitatlan kamu korrupcios ugyek.

1ghost 2018.02.19. 13:31:44

@nnnnnnnn: "hogy még ha nyerne is az ellenzék, totálisan kormányképtelen lenne, "

Na ne röhögtess te orbánista bérhazudozókám! Ez olyan szánalmas, hogy egy kibaszott fillért nem kapsz érte.

Ha ez ellenzék annyit tesz, hogy nem lop, és titeket elszámoltat, akkor az ország már jobban jár, mint veletek 20 év alatt.

1ghost 2018.02.19. 13:32:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Jakab.gipsz:

Klasszak ezek a nickjeidet. Ezeken sokkal fényesebbre tudod nyalni a korrupt, tolvaj gazdád seggét, mint a többin.

flydomi 2018.02.19. 13:34:25

Bruhahahahaah.Vikki nagyon jolcsinálja.Szinte már a szavazóit lopja meg. :D FOLYTATJUK. :D
Helyes.Irigyelek Vikkancs,hogy a saját híveidet is átbaxod szemrebbenés nélkül,és ők vakon követnek téged,persze nélküled a halálba. :D

1ghost 2018.02.19. 13:34:44

@A kecskebaszó simogató kurvaanyát minden lipsinek:

Na mi van balfaszkám? Idén hány migráncsot telepít be még az orbán gazdád? Nyugodtan számold meg őket majd jelentkezzél, hogy megvan-e mind.

Csak bátran, bátran, nem kell félni! A hülye államtitkárotok bevallott mindent.

gyokkkettto 2018.02.19. 13:35:40

@1ghost: "keretében elkövetett folytatólagos csalássorozat a vád."

Egyebbkent nincs semmilyen vad. Valamilyen kulfoldi szervezet elfogult, ellenseges velemenyerol van szo. De a velemeny meg olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki sem kivancsi a masikera.

Bravehearth 2018.02.19. 13:38:10

@1ghost: "Na ja! És ki alkotta a választási rendszert meg?"

A magyar parlament. A szakbizottság elfogadta, a Ház elé terjesztették. Ott megvitatták és a többség elfogadta. Ergo legitim. Éppen annyira arányos, mint bármely más hasonló választási rendszer. De nem megváltoztathatatlan! Ha egy másik párt vagy pártszövetség birtokol majd alkotmányozó többséget, akkor meg tudja változtatni ezt is. Ha nem, akkor nem.

"Volt hatpárti egyetértés? Nem volt!"

Egyrészt teljes egyetértés sosincs! Utópia! Másrészt nem is volt jogi feltétele a módosításnak a hatpárti egyetértés.

"Úgyhogy a tolvaj, korrupt orbángazdádat etesd ilyennel hátha ő beveszi."

Őt nem kell ilyenekkel etetni, tisztában van vele. Csak te döbbensz rá erre újra és újra és akkor marad a karikás szem, a szétütött és összenyálazott monitorod és a szarrávert billentyűzeted. De, hogy miért éri ez meg neked...? :-) Persze, engem nem frusztrál! ;-)
B.

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2018.02.19. 13:42:47

"Én nem vagyok hajlandó elhinni,"

Már pedig hidd el, hogy nincs az a korrupció, hogy a SZEMKILÖVETŐGYURCSÁNYRA meg a többi külföldről pénzelt bünözőre szavazzunk.

1ghost 2018.02.19. 13:43:01

Egyébként el kell ismerni, orbán veje zseniális módszerrel lopta az adófizetők pénzét, ugyanis:

1. Tiborczék mind a 35 pályázatában a pályazatot előkészítő cég tulajdonosa egyúttal Tiborcz üzlettársa volt az Eliosban.

2. Minden egyes pályázat esetében a Tiborczén kívüli másik két ajánlat fiktív volt, s az ár mindig 5 és 7%-kal volt magasabb.

3. Az állami költségvetés még beletolt az orbán család lámpabizniszébe 1 milliárd forintot, vagyis ennyit adott még kiegészítésként az önkormányzatoknak, hogy aztán azok télleg leszarják nagy ívbe, hogy van-e túlárazás vagy nincs.

Szóval remek kis módszer ez, hogyan lopjunk pénzt a magyaroktól az orbán családnak.

Iszonyatos pech, hogy az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala létezik, s mindezt feltárta! Mert így ki az a barom, aki elhiszi Orbán Rühellkének és a Nemzet Tolvaj Vejének a saját lábon állásos mesét?

Persze szerencse a szerencsétlenségben, hogy a legfőbb ügyész a fidesz alapító tagja, így hát 50 napig a tolvajoknak még nincs mitől tartania.

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2018.02.19. 14:08:22

@1ghost: Meg ha ezekbol a kitalalt korrupcios ugyekbol barmi igaz is lenne, az se szamitana semmit se, mert az hogy orszagot megvedo kormany hatalomba maradjon, EZERSZER fontosabb erdeke az orszagnak.
Ezenkivul meg, ugye nem gondolod komolyan, hogy az orszagunkat, es egesz europat arab megszallasal, iszlamizacioval fenyegeto unio velemenyet barki is el hiszi.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.19. 14:10:39

Simán leváltható a kormány. De a nép nem szeretné leváltását. Ennyi az egész.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.02.19. 14:12:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A szavazólap mágikus eszköz. Ha elrontod, azaz nem ballib pártra ikszelj, azonnal bunkó mucsai leszel öntudatos polgárból. Nem tudtad ezt???

1ghost 2018.02.19. 14:14:17

A fejétől és vejétől bűzlik a hal.

Áprilisban nagytakarítás, nem egyszerűen kormányváltás, hanem rendszerváltás, hiszen egy rohadt maffiaszerű, a jogállamiságot kiirtó, autark országban a fideszes söpredéken kívül senki nem akar élni.

nemecsekerno_007 2018.02.19. 14:15:05

"ez a szemétrevaló kormány, ami ilyen szinten élősködik az egész országon, nem váltható le...."

- rajtam meg legalább egy nyugdíjas, meg egy köztisztviselő élősködik.
- de a külföldön dolgozók, itthon élő nyugdíjas szülei/nagyszülei is rajtam élősködnek
- ezen kívül még az egyetemisták is rajtam élősködnek....

A kormány ezen már nem sokat dob, eggyel több v. kevesebb. Legalább az adók alacsonyabbak mint régebben. Persze nagyon remélem, hogy még tovább csökkennek...

1ghost 2018.02.19. 14:16:14

@Bravehearth: "Éppen annyira arányos, mint bármely más hasonló választási rendszer. "

Ezzel a hazugsággal esetleg próbálj meg házalni, a bárcás fideszes kurva anyádnál, hátha ő elhiszi.

BéLóg 2018.02.19. 14:23:21

@Bravehearth: Rohadtul tetszett. Részeit memorizálom, engedelmeddel.

BéLóg 2018.02.19. 14:25:16

Tök felesleges Orbán leváltásán gondolkodni, hiszen a balliberális agyfaszok már rég megmondták, hogy orbán a múlthéten Mmeg fog bukni. Ha esetleg nem, akkor egy hónappal korábban.

vanRob 2018.02.19. 14:26:49

@nemecsekerno_007: Az adók alacsonyabbak? Te itt élsz? 25 adónemmel van több, mint 8 éve (2010: 34; 2017: 59). Az ÁFA 27%-os, a legmagasabb az EU-ban. Még az adóra is adót fizetünk. Lásd az üzemanyagár jövedéki adójának ÁFÁ-ját.
Dehát a propaganda lényege pont ez, hogy csak szajkózzák a hazugságokat, csak szajkózzák, addig, míg vagy belefárad az ember és már leszarja, vagy végül csak elhiszi.

BéLóg 2018.02.19. 14:28:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt én állandóan kérdezem tőlük, de soha nincs válasz. Az tetszik, mikor látom, a Fideszes szavazók íkúnuku, szemét, mocsok, megvezetett, megvásárolt állatparasztok, kádárista komcsi őskövületek, a geciség haszonélvezői, kapják be a faszunkat, DE LÉCCI, SZAVAZZATOK MIRÁNK!

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.02.19. 14:40:15

Véget vetünk a korrupciónak, ha ránk szavazol. Mert akkor minden pénz a miénk lesz itt is !

Mi akik Soros és Nils Muiznieks (EU Tanács emberi jogi biztosa) feltétlen hívei vagyunk, tudjuk hogy kategóriákkal lehagytuk törzsfejlődében a Fidesznáci barmokat.
magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus

Tudjuk hogy a migránsok menthetik csak meg az országot, és a gender tudományok napi ötszöri tanítása az általános iskolákban.
Mert az ország csak úgy menekülhet meg, ha a magyarok kipusztulnak, és átveszi helyét a tiszta, becsületes önmagunk, azaz a Homo Sorosensus-ok XXI. századi modern példányai !

A többiek kipusztulnak.
Ez az evolúció és ezellen semmit nem tehettek !

vanRob 2018.02.19. 14:40:42

@BéLóg: Vagy amikor a kedves vezéred és droidjai zavargásokat prognosztizáltak 2017 őszére. Vagy tavaszára. Esetleg mindkettőre. Nemzeti Együttfelejtés Rendszere. Nem én írtam, de találó. Nem az a bajotok a múlttal, hogy megtörtént, hanem, hogy a butaságaitokat nem lehet kitörölni onnan. Hazudni lehet, hogy nem is volt, meg nem is úgy volt, meg egyébként is Gyurcsány. Ennél többre már nem is vagytok képesek. Már szinte hazudni sem tudtok tisztességesen.

1ghost 2018.02.19. 14:45:57

@BéLóg:

Na mi van, te agyatlan, bérhazudozó orbánfasz? Elővetted a tizedik nickedet is. Kár, hogy ezen is kilométerekről árad belőled a korrupt tolvaj, orbángazdád bűze.

nemecsekerno_007 2018.02.19. 14:56:20

@vanRob: nem egészen

www.vg.hu/wp-content/uploads/2017/05/atlagosadoek15.jpg

alapblog.hu/wp-content/uploads/2018/02/demografia-04-01.j

Azért írtam, hogy tovább kéne csökkenteni, mondjuk a szlovák 41%-ra. De ehhez már hozzá kell nyúlni a nagy elosztórendszerekhez: nyugdíj, egészségügy...

Ez alatt azt kell érteni, hogy bevonják a magánbiztosítókat, befagyasztják a nyugdíjakat v. felbruttósítják őket, megadott eü. csomaghoz az árának megfelelő ellátás jár.
Szóval nem az ami most van, hogy aki 7000 Ft TB-t fizet havonta, az ugyanolyan ellátásra jogosult mint aki 100 ezret fizet. De sok ilyen anomália van még ezekben a rendszerkeben amivel lehet spórolni.

vanRob 2018.02.19. 15:07:32

@nemecsekerno_007: Ahan, értelek. Szóval lényegi, és valóban életminőség javító intézkedéseket nem lehet hozni, mert hát meg van kötve a kedves elvtársak keze. Így hát marad a propaganda és a hurráoptimizmus. Jajj, de nem szeretném vissza a 70-es évek hazugsággyárait.

A biztosítások terén hadd emeljem ki a nyugdíjbiztosítókat. Kábé 10 éve, de lehet, hogy már 12 is megvan, elkaptam egy vitát, amiben szakértők arról elmélkedtek, hogy pl a nyugdíj rendszer az akkori állapotában hosszú távon nem tartható fent. És bizony üdvös cselekedet az emberek kezébe tenni a saját maguk jövőjéről történő gondoskodást, de legalább egy részét (=MANYUP). Aztán amikor már jó sok pénz volt benne, akkor jött ez az áldott lélek ez a... jaj, már a nevét is elfelejtettem. Valami biztos volt, elvileg nagyon megvédte nekünk azokat a pénzeket.

Biztosan van oka, hogy miért 27% az ÁFA, meg miért van a jövedéki adónak is ÁFÁ-ja. Vagy ha oka nincs, sorosozni még bármikor lehet, azzal elterelődik a figyelem.

ÉS abban is igazad van, hogy számtalan dologgal lehetne csökkenteni a költségvetésben lévő feszültségeket. Például nem kéne stadionokra elherdálni a közpénzt... Meg nem kéne 2-szeres áron megcsinálni a közbeszerzéseket. Például.

nemecsekerno_007 2018.02.19. 15:16:42

@vanRob: Jajj, a városi legenda a MANYUP :)

Álmegoldás volt, de valami hasonlót el lehetne indítani, de kicsit másként. Az a baj, hogy a mostani járulékokból a mostani nyugdíjakat fizetik, ezt az állapotot kéne megszüntetni, de ehhez többpárti konszenzus kellene, meg társadalmi párbeszéd. Különben ennek is kb. annyi értelme lenne mint a MANYUP-nak volt ha anno. Ha csak adóemeléssel v. hitelfelvétellel lehet fenntartani a költségvetési hiány mértékét akkor szintén ugyanott vagyunk. Ezért írtam a nyugdíjak felbruttósítását, bár az se megoldás mindenre.
Nyílván lehet a stadionokon is spórolni, de annak inkább lélektani hatása van, ha a pénz nagyságrenjét nézzük akkor lóf@sz.
A MANYUP-hoz hasonló rendszer addig működik úgy ahogy amíg pénzbőség van a világban, meg megy az ország szekere. Ha beüt valami válság, akkor elszáll a hiány. Azt kéne kiküszöbölni, hogy ilyenkor túlzottan elszálljanak az adók, járulékok meg a hiány....

Homo sorosensus · http://magyarhirlap.hu/cikk/111053/Homo_sorosensus 2018.02.19. 16:01:24

Hamarosan kinyitjuk a Homo sorosensus irodáinkat, ahol csatlakozhattok az evolúció utolsó legvégső fokához ti is !

A CEU gender filozófiai tanszéken tartunk eligazítást, hogy a választásokon hogyan hangoljuk össze Gulyás Marcit, Schilling Árpáddal, akik megmondják melyik körben kit kell támogatni majd.

Ne feledjétek ! Aki az utasításokat nem tartja be, annak utódaiból még évtizedek múltán sem lesz Homo sorosensus evolúciós törzsfejlődéssel, legfeljebb műtéttel.

Bravehearth 2018.02.19. 16:06:27

@1ghost: Nos, retardált tolókocsis csótányista patkányszar polgártárs! Élvezd ki a helyzet adta biztonságot, hogy ezért nem lépek bele egy lószaros fémbetétessel abba a retardált pofádba! Már többször fölhívtam a figyelmed, hogy bár agy hiányában bármilyen emberi értelemben vett értelmes kommunikációra képtelen véglény vagy, de nyugodtan találkozhatunk személyesen is és úgy is kifejtheted eme nagyívű gondolataid akár előttem is. Ha már a qrvaanyád elkövette az élveszülés bűnét és a köldökzsinórod sem tudta eltörni gumigerinced kezdeményeit, ki tudom javítani az élet eme tévedését! Nos, nyugodtan izzadj még a tolókocsidban a négy fal között, te kis szövettenyészet! ;-)

@BéLóg: Üdv! Használd egészséggel!!!
B.

1ghost 2018.02.19. 18:38:02

@Bravehearth:

Na mi van te agyatlan orbánfasz? Szorul a hurok a nyakadon, mi? De hiába vonyítasz mert a hurok csak szorosabb lesz, és a korrupt tolvaj fajtádnak iszonyatosan elkapjuk a grabancát.

Felelni fogsz, te mocskos orbántroll, ezt jól vésd a rothadó agyadba. Olyan kutyavilág vár rád, amit most még el sem tudsz képzelni.

Bravehearth 2018.02.19. 20:20:30

@1ghost: Lehetőséget kapsz, hogy elkapj! Csak mondd meg, hogy személyesen hol van vér a pucádban elém állni és mindezeket élőben a szemembe mondani? Na?

Hosszú hónapok óta mást se látok, csak az ostoba, agyatlan és semmirevaló nagypofájú fröcsögésed és fenyegetőzésed! Gyere ki a hóra, kisautó! :-) Állj oda a sztorihoz és mondd mindezeket szemtől-szembe! Ha már vonyítás, akkor legyen vonyítás! Na?

Szánalmas egy véglény vagy te, egy szomorú és szerencsétlen élettel! Megváltás volna a halál neked is és a bolygó is csak jobban járna vele! Anyád vetélése lett volna a legjobb...!
B.

1ghost 2018.02.19. 22:47:04

"Éppen annyira arányos, mint bármely más hasonló választási rendszer. "

Te szarházi orbántroll. Hazudtál, pofára estél, ócska söpredék vagy, mindenki tudja rólad. Az emberiség legalja vagytok. De nem sokára vastagon bevasalunk rajtatok mindent, úgy készülj bazdmeg, mert olyat rég nem látott ez az ország, amit a korrupt tolvaj fajtád kapni fog.

Ja. Majd elfelejtettem. Az ótvar fideszes hazugságaiddal pedig legfeljebb a bárcás fideszes kurva anyádnál házalhatsz, ugyanis maximum ő a vevő rá.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.20. 00:02:22

@vanRob:

"Biztosan van oka, hogy miért 27% az ÁFA, meg miért van a jövedéki adónak is ÁFÁ-ja. Vagy ha oka nincs, sorosozni még bármikor lehet, azzal elterelődik a figyelem."

Van oka, bizony. Mert ugye szeretnél német szintű ÁFA-t, s közben szintén német szintű oktatást, egészségügyet stb. Matekozd már ki, hogyan menne ez töredéknyi GDP-ből.

A falunkban lakó osztrákok itteni családjában a napokban két haláleset is történt, mindkettő kórházban. Ennek kapcsán hosszasan beszélgettem velük, és bizony azt mondták, hogy a körülményekhez képest nem is olyan rossz a magyar egészségügy az osztrákhoz képest sem. Persze nem olyan csillogó-villogó a kórterem, de maga az orvosi ellátás nem lényegesen rosszabb az osztráknál - persze itt nem a magánbiztostottakról beszélek.

Szóval lehet vinnyogni, aztán elolvasni a határátkelő - vagy valami hasonló - blog posztját az ír orvosi ellátásról...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.20. 00:04:12

Esetleg utána lehet olvasni annak, miért jönnek Nagy-Britanniából sokan Magyarországra műtétre - mert nem bírják kivárni az ottani várólistákat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.20. 00:05:05

@Bravehearth:

Ne gondold, hogy van benne annyi tisztesség, hogy személyesen is vállalja magát.

Bravehearth 2018.02.20. 06:44:48

@1ghost: "De nem sokára vastagon bevasalunk rajtatok mindent..."

Gyere gyépéharc! Gyere elém és vasalj be mindent! :-) És akkor személyesen, két kezeddel is elégtételt vehetsz! Persze az is lehet, hogy te fosod le a nyomorék bokád...

"Hazudtál, pofára estél..."

Neeem, kóros szövettenyészet balliba söpredék! Azt gondolod, hogy hazudtam, mert nem tudod értelmezni az írottakat, nincs hozzá agyad. Így jár az. akinek édestestvérek a szülei! Ez ilyen... Majd akkor pötyögj, ha a fröcsögés helyett konkrétumokkal, adatokkal, kimutatással és számokkal tudod bizonyítani, hogy nálad az igazság! ;-) Nos, ez nyilván utópia, így marad a dühöngés a rokiszékben. Hamarosan kitavaszodik és akkor legalább nyitott ablak mellett görnyedhetsz a gép előtt, kis szánalmas szerencsétlen! ;-)

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Üdv! Persze, hogy nem. Egy nyomorult kis csótányista balliba patkány. Anyukája kakaóján és a gépe előtt... Ebben a kóros sejttenyészetben becsület? Ugyan már! Az élete a legnagyobb büntetése! ;-)
B.

1ghost 2018.02.20. 08:15:55

@Bravehearth:

Na mi van te szarházi orbántroll? Látom, aludni sem tudtál. Nem csoda bazdmeg, hurokkal a nyakán kinek van hozzá kedve, igaz?

Te agyhalott orbánfasz! Hár már úgy elhülyültél, hogy a másik nickeddel társalogva próbálsz társakat keresni! Te szánalmas orbánbohóc, már lassan hülyébb vagy, mint a tolvaj gazdád.

A lényeg, hogy a kopasz, hájas fejed nem sokára a cellarács mögött fog díszelegni! De nem ám egy-két évig. Ó nem! Úgy készülj te szarházi, hogy még a műanyag lakat is rád fog rohadni olyan sokáig leszel bekasznizva a bűntársaiddal együtt, jobb ha már most barátkozol ezzel a gondolattal.

Ja, van egy másik rossz hírem is: az ótvar fideszes hazugságaitok már kiismerték a magyarok, azzal legfeljebb a bárcás fideszes kurva anyádnál érhetsz el valamit.

1ghost 2018.02.20. 08:46:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Bravehearth:

"Van oka, bizony. Mert ugye szeretnél német szintű ÁFA-t, s közben szintén német szintű oktatást, egészségügyet stb. Matekozd már ki, hogyan menne ez töredéknyi GDP-ből. "

Te mocskos orbántroll! Az arányok számítanak, nem az abszolút összeg! Már megint pofán verte a valóság a hazugságodat.

Mondom, a retkes fideszes kurva anyádnál mentegesd a tolvaj, korrupt gazdádat, hátha ő elhiszi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.02.20. 10:31:22

@1ghost:

"Mondom, a retkes fideszes kurva anyádnál..."

Folytasd, kiscsibém. Megy ez neked még jobban is.

1ghost 2018.02.20. 15:25:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @Bravehearth:

Ó nagyszerű! Örülök, hogy élvezed.

Na de akkor viszonzásképpen én is bevallok neked valamit: én is imádom, ahogyan a választások közeledtével egyre tehetetlenebbül vonyítasz. Öröm nézni a vergődésed.

tothgab 2018.02.20. 20:01:01

@1ghost: @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Bravehearth: @nemecsekerno_007: @vanRob: @BéLóg: @Frady Endre:

Szeressük egymást, gyerekek! Tényleg, nem kell egymás vérét ontani/szívni csak azért, mert nem értünk egyet.

Felvetődött a kommentek között néhány dolog, amit szeretnék tisztázni:

1) nem a Fidesz eredményeit kérem számon a szavazóikon. Viszont azt, hogy szerintük rendben van, hogy lopnak, és nem látják be, hogy ez mennyire káros az egész társadalomra nézve, azt nem tudom megérteni. Ha betörnek hozzád, mit csinálsz, legyintesz rá? Hadd lopjanak, ez rendben van? Legközelebb nyitva hagyod nekik az ajtót, sőt, kinyittatod a szomszéd ajtaját is, hadd menjenek oda is lopni? Mert azzal, hogy legközelebb is a Fideszre szavazol, ezt teszed. Azt mondod: hadd lopjanak.

2) ahogy az sem volt rendben, hogy az előző kormányok loptak, ez sincs rendben. Én teljesen egyetértettem a 2010-es választások eredményével, annak a kormánynak mennie kellett. De ne mondjátok, hogy a Fidesz jobb, mint az MSZP volt, mert nem jobb - a Fidesz nem kevesebbet lop, hanem többet, olyannyira, hogy gyakorlatilag ezt tették a NER lényegévé. Minden közbeszerzés erről szól, és mindenkit, aki a közbeszerzéseket ellenőrizni szeretné, egyszerűen a nemzet ellenségének (pl: sorosbérenc) kiáltják ki. Értitek a logikájukat: az az ellenség, aki nem akarja hagyni, hogy lopjanak. Szerintem ez gusztustalan. Ezek _sem_ méltóak arra, hogy betegyék a lábukat a Parlament épületébe.

3) mindannyiunktól lopnak, nem csak a baloldaliaktól, és nem csak a jobboldaliaktól. Mindenkitől: a befizetett adókból iskolákat, kórházakat kell fenntartani, orvosokat, tanítókat kell képezni, és utána tisztességes fizetést kell nekik adni egy életen át, nem a korrupció által generált büntetéseket fizetni. Megjegyzem: amikor EU-pénzeket lopnak szét, akkor az EU adófizető polgárait lopja meg a rendszerünk, nem Brüsszel pénzét. Te mit szólnál, ha megtudnád, hogy a te adódból egy francia/olasz/szlovák/stb oligarcha gazdagszik? Visszakérnéd, nem?

4) ja, és ezek megtanítottak minket arra, hogy _egymást_ gyűlöljük ahelyett, hogy a valódi felelősöket kergessük el. Szerintem ezt kell megállítani.

nemecsekerno_007 2018.02.20. 20:04:37

@tothgab: Hát elég kis naív vagy, már bocsi. A szándék jó, de nem csak a politikusok lopnak ám.

"Lopunk" mi egymástól is. Vagy szerinted az normális, hogy ugyanolyan ellátásra jogosult az aki havi 7000 Ft TB-t fizet mint aki 80 000-et?
Szidhatjuk a politikusokat, de előbb nekünk választóknak kéne egymás között precízebb elszámolás.

Azzal egyetértek, hogy lopjanak sokkal kevesebbet a politikusok, de akkor mi választók is inkább azon igyekezzünk, hogy befizessünk a közösbe, ne kivegyünk onnan.

tothgab 2018.02.20. 20:19:33

@nemecsekerno_007:
Köszi a megtisztelő választ! Nem viccelek, tényleg köszönöm. Nagyon elborult a hangnem itt, jó látni egy ilyet.

Semmi baj azzal, ha naívnak gondolsz, én nem gondolom magam annak. Azért nem, mert nem csak szeretnék abban hinni, hogy tud(na) tisztességesen működni az ország, hanem tisztában vagyok azzal is, hogy ezért mindannyiunknak tenni is kell. Igen, egyetértek, igyekezzünk erre törekedni. Ehhez azonban kellene, hogy a jogalkotóknak (akik a mindenkire vonatkozó játékszabályokat gyártják) is meglegyen erre a szándékuk. De nekik szemmel láthatóan eszük ágában sincs. Sőt, küzdenek az átláthatatlanságukért. Ez nem fair.

A másik állításoddal/kérdéseddel viszont vitatkoznék: szerintem ez nem lopás, hanem ez a szolidaritás lényege: az alapellátások mindenkinek járjanak, egészségügyben, oktatásban ne érjen senkit hátrány amiatt, hogy nem gazdag. Ha az alap jól működik, és mindenki számára hozzáférhető és elérhető, akkor esetleg el lehet kezdeni gondolkozni azon, hogyan lehet még jobbá tenni.
Egy szimpla orvosi ellátás is iszonyű pénzekbe kerülne, ha mindent piaci alapon számláznának ki a páciensnek. Szerintem természetes, hogy orvosi ellátás mindenkinek jár: annak is, aki nem tudná megfizetni. Vagy ezzel te nem értesz egyet?

Bravehearth 2018.02.20. 21:54:06

@tothgab: Üdv!

Ha már elindítottam ezt a szép gondolatfolyamot és megszólíttattam, akkor reagálok soraidra.

"Szeressük egymást, gyerekek!"

Nem! Nem kell szeretnünk egymást. Nagyon durva nézetkülönbségek, értékrendbeli különbségek és összeegyeztethetetlen gondolatvilág jellemez minket. Továbbá ez a @1ghost: jellegű képződmény önmagáért beszél, ha magad is megnézed, láthatod világosan! Ezt sem szeretni, sem tisztelni, sem becsülni, sem tolerálni nem kell! Szerintem nem is lehet!

"Tényleg, nem kell egymás vérét ontani/szívni csak azért, mert nem értünk egyet."

Maradjunk annyiban, hogy erről megoszlanak a vélemények. Az enyém is, @Kovacs Nocraft Jozsefne: , @nemecsekerno_007: , @BéLóg: társunké is! Talán nem mind gondoljuk így, de én a kevésbé türelmesek közé tartozom immár.

"Felvetődött a kommentek között néhány dolog, amit szeretnék tisztázni:"

Én pedig reagálnék a felvetéseidre.

1) "nem a Fidesz eredményeit kérem számon a szavazóikon. Viszont azt, hogy szerintük rendben van, hogy lopnak, és nem látják be, hogy ez mennyire káros az egész társadalomra nézve, azt nem tudom megérteni."

Nem értetted meg a lényeget! Senki sem mondta, hogy rendben van a lopás! Nincs rendben. Az is evidens, hogy káros a társadalomra és a gazdaságra. De azt értsd meg, hogy a 28 év megmutatta, hogy a korrupció olyan, mint a füst a tűz fölött. Jó a fénye, jó a melege, de büdös és kormos füsttel jár együtt. Vagyis akik megfáradtak a demokrácia hosszú évei alatt, már 'beárazták' a korrupció létét. Volt, van lesz. Nem ettől lesz jobb, vagy rosszabb egy politikai erő! Hanem attól, amit a korrupció MELLETT véghez visz vagy elér. És a kitűzött céljaitól.

"Ha betörnek hozzád, mit csinálsz, legyintesz rá? Hadd lopjanak, ez rendben van?"

Van, aki bekopog, elintézi a vizet, sőt a vízcsőtörést kijavítja, behozza a házba a villanyt, a gázt. Kifizetteti az árát és még lehúz nem kis 'mondvacsinált' költségekkel. Sőt, kis 'extráért' még a kerítésem is megerősíti, fölújítja. Van egy másik, amelyik ugyan behozza a vizet, de a villanyt és a gázt leszarja (bár beígérte), ellopja az előszobából a brifkót és még jól össze is veret a cigány haverjaival, majd elkezdi szétverni a kerítésemet! Vannak olyanok, akik szerint mindezek mellett szeretnem, tolerálnom és becsülnöm is kellene a cigányokat (persze még a vizet se intézi el) és ő kötelez, hogy bontsam le a kerítést is! És vannak, akik még cigánynak kinéző, de érthetetlen nyelven hablatyoló hontalanokat is lepakolnának a házba, garázsba, kertbe. Tudod mit? Akkor választom azt, amelyik lehúz még 'X' költséggel! Ezt így képzeld el. Mert ma ez van!

2) "ahogy az sem volt rendben, hogy az előző kormányok loptak, ez sincs rendben. Én teljesen egyetértettem a 2010-es választások eredményével, annak a kormánynak mennie kellett. De ne mondjátok, hogy a Fidesz jobb, mint az MSZP volt, mert nem jobb"

Fentebb próbáltam érzékeltetni, miért jobb. Kérdem én, ha mindent ellop a kormány, mindezek mellett most 15%-ot adózom az átlagbér másfélszeresén, míg a most ugatók regnálása alatt átlagbéren fizettem 36%-ot (szuperbruttóval bazdmeg!), akkor szerinted mennyire hiteles lopással és korrupcióval érvelve támadniuk a mostani kormányt???

"Minden közbeszerzés erről szól"

A közbeszerzés FOGALMA egy vicc! A közbeszerzés fogalma egyenlő a korrupcióval! Működésképtelen balfaszkodás, azóta semmi értelme, mióta kitalálták! SEHOL a világon! Mindenhol lopás, viták, elhúzódó perek és tipródás kíséri. Csak az ügyvédek és a kartellek háttérhatalmai zsírosodnak belőle! Lépjünk is tovább!

3) "mindannyiunktól lopnak, nem csak a baloldaliaktól, és nem csak a jobboldaliaktól. Mindenkitől"

Épp ezért nincs SEMMI különbség ebből a szempontból a hatalmak között. Ami nem mindegy az az, hogy a korrupció MELLETT mit csinálnak és mit valósítanak meg! Kórházak? Iskolák, fizetések? Nézd, annyit, amit bármelyik elődje tett, annyit ez a kormányzat is tett! De 2007-ben hetente rohadt le alattam a busz és mehettem gyalog. Kb. 4 éve ilyen elő sem fordult. Múlt héten a lepukkant SZTK-ban az ultrahangon teljesen új, csilli-villi berendezéssel vizsgáltak át, amit tavaly novemberben üzemeltek be. Még sorozáson (több, mint 20 éve) ugyanazon a tüdőröntgenen voltam, mint két éve. Tavaly az is ki lett már cserélve. Simán fenntartok egy fizuból egy lakást, autót és még meg is takarítok. Írjam le mi volt akkor, amikor még nem ez a kormány lopott? Gond nélkül el tudok járni nyáron két hétre nyaralni. 2011 előtt 8 évig nyaralás közelébe se jutottam! Pedig munkaviszonyban voltam! 7 kollégámnak született gyermeke az elmúlt egy évben! Egy jóbarátomnak pedig a 3. született, pedig a cimbi már 45 éves! És nem a semmirevaló cigányok és a triplaH-s ingyenélő-vegetáló népség gyárt megélhetésből purdét! Tyúktolvajlásért két hét alatt leültetik a cigányt Nógádban, nem magyaráz a kunceköcsög 'megélhetési bűnözésről'! Csak nagyon hirtelen ennyi jutott eszembe.

Hát tudod mit? Ezekre NE váltsuk le a kormányt! Jobbra, mindenképp. De ezekre...? Röhej!
Üdv: B.

tothgab 2018.02.20. 23:11:57

@Bravehearth:
Köszönöm.
De, értettem a lényeget, és most is megerősítetted: szerinted rendben van, ha a politikusok lopnak, ha közben juttatnak a nép felé is.
Én pedig ezzel nem értek egyet, szerintem egyáltalán nincs rendben, ha a politikusok lopnak,
sőt, nem érdekel, hogy közben mit adnak, mert nekem egy tolvaj ne adjon a zsákmányából alamizsnát. Pláne, ha azt közben tőlem lopta.

Elnézést, hogy ennyire leegyszerűsítettem a mondanivalót, csak azt akartam megmutatni, hogy azért nem egy olyan észveszejtően nagy nézeteltérés. Szöges ellentétnek látszik a kettő, valóban, de nem egy olyan téma, amiért egymást ne lehetne alapvetően tisztelnünk, és rögtön torokra kellene ugrani (egyik fél részéről sem). Igen, én is vesztettem már a türelmemből... Oké, nem kell szeretni, Hofi sem szó szerint érthette, de én azt hiszem, ez olyan valami, amiről kell tudnunk higgadtan beszélni, mert innen és onnan nézve is baj.
Miért tudják a tyúktolvajt két hét alatt leültetni, de a politikust - és barátait -, akik milliárdokat visznek el, évek alatt sem?

1ghost 2018.02.20. 23:16:44

@tothgab: "Szeressük egymást, gyerekek! "

Kedves Tothgab!

Előrebocsátom, hogy normális esetben igazad lenne. Hiszen konstruktív vita keretében meg lehet találni azokat a közös nevezőket, amelyben értelmes emberek egyetérthetnek.

A story azonban itt teljesen másról szól, és ez az, aminek te - mint az hozzászólásodból tisztán látszik - egyáltalán nem vagy tudatában.

Ugyanis egy szarházi, nickek tucatjaival rendelkező bérhazudozó orbántrollon mégis mit kéne szeretni?

Nincs az a fideszes mocsokság ami ellen ez az emberiség legalját reprezentáló sejthalmaz @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Bravehearth: valaha is szavát emelte volna! Abszolút nincsen.

Bármekkora fideszes disznóság derült is ki, egyet sem perdülünk, s ezt a rohadékot máris a disznók oldalán találjuk.

Mit gondolsz hány derék honfitársunk életét döntötték nyomorba az elmúlt években, s ez az éjjel-nappal neten rohadó ezernickű orbánista bérhazudozó troll meg itt mentegeti őket.

Szeretni ezt? Na ne hülyéskedj, édes öregem. Inkább gondolkozz, mielőtt véleményt formálsz. Azt még egyelőre lehet.

Bravehearth 2018.02.21. 08:12:57

@tothgab: "De, értettem a lényeget, és most is megerősítetted: szerinted rendben van, ha a politikusok lopnak"

Dehogy érted! Nem értetted meg. Te arról beszélsz, hogy nem fogadod el a korrupciót! Én pedig arról, hogy a politikával EGYÜTT JÁR a korrupció! Lehet ezen finomkodni, lehet maszatolni az igazságot, de ha valóban és őszintén végiggondolod, akkor látnod kell, hogy sajnos ez valódi probléma. Skandináviától kezdve Anglián, Németországon és az Egyesült Államokon át Ausztráliáig ott van a korrupció. Szörnyű és elítélendő, de ez van. Továbbá azt kell megértened, hogy aki mindenáron változást akar, az érthető és rendben is van, de a változással a korrupciótól nem fog megszabadulni. Ezzel a bagázzsal, amelyik itt hangoskodik semmiképp! Egy részük már bizonyított. A másik részük pedig vagy összeállna az előbbiekkel, vagy egyszerűen a kutya se hiszi el, amit mond!

Te azt mondod, nem tudod elfogadni ezt, ami van. Ez jól is van így. Váltani kell. Ok. Mindenáron. Hát, szeintem pedig nem! Mindenáron semmiképp sem, mert az 'orbántakarodj' után másnap reggel feljön a nap és akkor pontos és korrekt válaszokat kell tudni adni! Mi egyszer már megfizettük azt a 'bármi árat'! Ki tudja, hogy a következő alkalommal mi lesz az a 'bármi ár'? És ki fizeti majd meg?

"Én pedig ezzel nem értek egyet, szerintem egyáltalán nincs rendben, ha a politikusok lopnak,
sőt, nem érdekel, hogy közben mit adnak, mert nekem egy tolvaj ne adjon a zsákmányából alamizsnát."

Ok, rendben van. Megoldási javaslatod? Alternatíva? Vagy nekiállsz és minden politikus mögé odaállsz egy csőre töltött Tokarevvel, egy ív papírral, tollal és számológéppel?

"Elnézést, hogy ennyire leegyszerűsítettem a mondanivalót, csak azt akartam megmutatni, hogy azért nem egy olyan észveszejtően nagy nézeteltérés."

A nézeteltérés éppen ez! Mást gondolunk a 'bármi árról' és a 'nyereségről'. Próbáltam veled érzékeltetni néhány konkrétumon keresztül, hogy a nagy lopások ellenére a mindennapokban mit eredményezett az elmúlt 7-8 év változása. Gondolom más a hangsúly számodra és más számomra. Ezt vagy megérted, vagy nem.

"... de nem egy olyan téma, amiért egymást ne lehetne alapvetően tisztelnünk, és rögtön torokra kellene ugrani..."

Kérlek keress rá @1ghost: aktivitására és olvasgass. Nem értek veled egyet, ezt nem kell sem tisztelni, sem tolerálni, sem eltűrni! Jobb volna a világ ennek a patkánynak a halálával szerintem. És nem is kívánok neki mást. Nem a téma és a véleménykülönbség miatt, hanem önmaga miatt. Nem zavar, ha nem érted meg.

"...ez olyan valami, amiről kell tudnunk higgadtan beszélni, mert innen és onnan nézve is baj."

Ennek a lehetősége már hosszú hónapokkal ezelőtt elúszott! Nem csak az egyszerű választó szintjén!

"Miért tudják a tyúktolvajt két hét alatt leültetni, de a politikust - és barátait -, akik milliárdokat visznek el, évek alatt sem?"

Azért, mert nem ÉRDEKÜK! Mert vannak (lehetnek) olyan politikai és akár egzisztenciális megfontolások, amelyek érdekében jobb, ha az egyébként bűnöző politikus a belpolitika színpadán marad! Erre a csótány az egyik legjobb példa. Ültessék le? Csináljanak belőle mártírt? Minek, ha hagyhatják akár politizálni, nyilatkozni is? Fenntartva ezzel egy polarizált belpolitikát és egy esélyt arra, hogy az a balfasz egy nyilatkozatával simán összerántja a fidesz táborát! De hasonló megfontolások levezethetőek ezer más esetben is. A sitt a 'cuslagok' szintjén fenyegető lehetőség, följebb már nem. Vágyhatsz rá, kívánhatod, de ez csak a te életed keseríti majd meg, kudarcok sorát fogod megélni.

Sokan pedig erre nem vágynak. Én sem. Konkrétumokat írtam le neked, gondold végig azokat, valamint az utalásokat az alternatívákra is! Hátha közelebb kerülsz a megoldáshoz. Persze lehet, hogy nem. De az sem jelenti azt, hogy a te véleményed legitimitása nagyobb volna, mint akár @Kovacs Nocraft Jozsefne: , @nemecsekerno_007: , @BéLóg: társunk vagy az én véleményem. Erről szól majd a választás másfél hónap múlva.
Üdv: B.

Bravehearth 2018.02.21. 08:25:23

@1ghost: "Ugyanis egy szarházi, nickek tucatjaival rendelkező bérhazudozó orbántrollon mégis mit kéne szeretni?"

A nickek tucatjairól ugye van konkrét bizonyítékod is? Úgy értem, IP címek, mcaddress adatok és szolgáltatói adatok is. Vagy csak a pofád nagy a semmire, te kis retardált??? Ahogy általában?

Nem kell szeretni! Sőt! Mondtam már neked, gyere, állj elém! És a két kezeddel vegyél elégtételt, te kis bokafosó! Hm...?

"Nincs az a fideszes mocsokság ami ellen ez az emberiség legalját reprezentáló sejthalmaz @Kovacs Nocraft Jozsefne: @Bravehearth: valaha is szavát emelte volna! Abszolút nincsen."

Egyrészt ez SEM igaz, másrészt sajnos korlátolt kis kóros szövettan vagy ahhoz, hogy akár értelmezd is azokat. Anyád kudarca, nem a miénk.

"Mit gondolsz hány derék honfitársunk életét döntötték nyomorba az elmúlt években..."

Pont annyiét, mint a korábbiakban. Esetleg másokét. Majd minden nyomorba döntött ember elpályázik szépen szavazni és elzavarják a kormányt. Ha annyian vannak, amennyit vizionálsz, akkor simán nyert ügyetek van! Akkor mit aggódsz, idióta?

"Szeretni ezt? Na ne hülyéskedj, édes öregem."

Szarul is érezném magam, ha egy magadfajta büdös patkány bármiben is egyetértene velem! Amíg te ajvékolsz, addig biztos lehetek abban, hogy jó úton járok! És továbbra is szebbnek látnám a világot a lengedező hullád árnyékából! Szerintem...
B.

1ghost 2018.02.21. 14:29:07

@Bravehearth: "biztos lehetek abban, hogy jó úton járok! "

Na mi van te szarházi bérhazudozó orbántroll? Látom, mai is korán kezdődött a meló! De hiába bazdmeg, az ország már csak köp a tolvaj, korrupt a fajtádra.

Ja. Majd elfelejtettem. Persze, hogy jó úton jársz. Sőt nemsokára célba is érsz, záródik az ajtó, kattan a bilincs. Áprilisban nagytakarítás, szelektív hulladékgyűjtés, s téged mint genetikai hulladékot természetesen begyűjtünk, majd a börtönbe tárolunk, amíg le nem bomlasz.

De van még egy rossz hír: a hájas, kövér, kopaszodó fejed, aligha fér majd ki a cellarácson, nehéz lesz vele kikandikálnod.

Szóval, ennyi rossz hír, mi? Rohadt egy nap az neked, nem irigyellek.

nemecsekerno_007 2018.02.21. 17:07:16

@tothgab: "A másik állításoddal/kérdéseddel viszont vitatkoznék: szerintem ez nem lopás, hanem ez a szolidaritás lényege: az alapellátások mindenkinek járjanak, egészségügyben, oktatásban...."

Húha :)
- Ha valaki meg tudná fizetni az orvosi ellátás legalább egy részét, annak meg is kéne. Mert így azoktól veszi el akik tényleg rászorulnak. Ez így nem hamis szolidaritás.
- Amúgy az se szolidaritás, hogy az alapellátás v. bármi mindenkinek járjon. Pont ez a gond a rendszerrel, ezért nehezen finanszírozható.
- Illetve ezért magasak az adók, járulékok. Nézd meg Lengyelországban v. Szlovákiában mennyi az adóék. Ez mutatja az elvonási szintet.
- Az utóbbi 8-10 évben ezt nekünk sikerült levinni 51%-ról 47-re. Szükség van további csökkentéshez, hogy a fizetések versenyképesebbek legyenek, meg a gazdaságunk is, de ehhez már hozzá kell nyúlni a nagy elosztó-rendszerekhez. Értsd.: tisztázni kell, hogy ki és mennyit tud maga fizetni, a maradék maximum 10-15%-al meg szolidáris lehet a többi.
- Amiről te beszélsz az inkább a szocializmus, de arra sose volt és most sincs pénzünk. Azért kellett a hiteleket felvenni.
- Most is csinálhatnánk ezt, de akkor elszáll a költségvetési hiány, azt meg nem engedi az EU. Meg amúgy se kéne megint ugyanazt csinálni.
- Szóval komoly, fájdalmas reformok kellenek amihez politikai konszenzus kéne a pártok és a választók részéről is.
- Egyébként amiről te beszélsz az társadalmi megállapodás kérdése lenne, csak ez nálunk nem volt. Hanem csak így alakult.

- Az oktatás az más tészta, ott erősebben kell érvényesülnie a szolidaritásnak, de ott is fizessen az aki tud.
- A főorvos úr kicsi lánya ugyanúgy nem fizet tandíjat, mint a szerényebb anyagi körülmények közül jövő hallgató. Ez is a hamis szolidaritás kategóriájába tartozik.

"Egy szimpla orvosi ellátás is iszonyű pénzekbe kerülne, ha mindent piaci alapon számláznának ki a páciensnek. Szerintem természetes, hogy orvosi ellátás mindenkinek jár:...?"

- Jaja, jár. Csak ki legyen aki fizeti?
- Ezért írtam, hogy első körben a családon belül kéne megnézni, hogy ki tudja a nagyi nyugdíját fizetni, meg az eü. ellátását.
- Utána jöhetnek azok, akik rossz anyagi körülmények között élnek.
süti beállítások módosítása