Választottam

Mi ez a tünti itt

2017. április 15. 12:19 - tothgab

Jaj, hagyjuk már azt, hogy itt csak pár ezer ember hőzöng, és hogy nyugodjanak le, menjenek inkább csak szépen haza. Tévedés, hogy ez kevés lenne, ne kicsinyeld le, ne legyints rá.
Mondok egy idevágó, és nem is elrugaszkodott példát: ha kimegy háromezer ember a hétvégi Fradi-meccsre szurkolni, az nem azt jelenti, hogy háromezer Fradi-drukker van, és ha kimegy tízezer ember az ország összes bajnoki meccsére minden héten, az nem azt jelenti, hogy tízezer ember szereti a focit ebben az országban, hanem azt, hogy ők annyira szeretik, hogy minden héten elmennek megnézni a meccset, ők nem várnak négy évet egy Eb-re. Tudjuk viszont, mert láttuk, hogy így van: amikor a válogatottunknak szurkolhattunk közösen, a meccsre kijáró tízezer drukkernél sokkal-sokkal többen szerették a focit.
Ne gondold, hogy ha kimegy ötvenezer ember az utcára tüntetni, az azt jelenti, hogy ötvenezer elégedetlen ember van. Nem, sokkal több. Ha vannak, akik már az utcára is kiviszik a politikai nemtetszésüket, akkor biztosra veheted, hogy az csak a jéghegy csúcsa, csak arról van szó, hogy jelenleg épp ők az az ötvenezer, akik annyira nem szeretik a kormányt, hogy akár hetente is kimennek ezt elmondani, és inkább nem várják meg négyévente a választásokat. Ötvenezer ebben a viszonylatban egy iszonyú nagy szám - egy kormány se legyen nyugodt, ha ennyien mennek ellene nyíltan.

Jusson eszedbe az is, hogy becsapós ám azt gondolni, hogy ezek a tüntetgetők a kisebbség, míg a többség a Fidesszel szimpatizál, már csak azért is, mert ott a 40 százaléknyi bizonytalan választópolgár. Bizonytalan, mert akkora gyalázatnak gondolja az egész magyar közéletet, hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni vele; vagy pedig azért nem tud mit csinálni, mert olyan mindennapi nehézségekkel kell megküzdenie, amik mellett képtelenség még közügyekkel is érdemben foglalkoznia (lásd pl: mélyszegénység). Vegyes a kép, de ők azok, akiknek a rendes, négyévenkénti választásokkor esélyük sincs az érdemi politikai képviseletre. Na, ők vannak a legtöbben.

És hagyjuk el azt is, hogy ezeket a tüntetőket félrevezette a háttérhatalom, meg Soros, meg különben is, liberálisok meg balosok, és csak felforgatók. Nem, sajnos az a helyzet, hogy a kormánnyal szembeni elégedetlenségre van bőven ok pártpreferenciától függetlenül is: ha Fidesz-párti vagy, egyáltalán nem jelenti, hogy ne lehetnél elégedetlen, de nem kell ehhez elvetemült liberálisnak, sem senki bérencének sem lenni. Oké, a tüntetők odaröptetése jó poén volt, azon tudtam még nevetni is. Ellenben azt nem tudom, miféle nemzeti érzelem az, ami legalább 40 százaléknyi magyar választópolgárt semmibe vesz, vagy adott esetben még le is néz, úgyhogy inkább ezt is hagyjuk már.

Hagyjuk már, hogy a legutóbbi népszavazáson 3 millióan szavaztak a Fideszre (tudjátok, ez volt az, aminek a gyűlöletkampányára a kormány többet költött, mint az angolok a brexit miatti kampányukra). Nem, akkor nem szavaztak a Fideszre, és nem egy valódi, ügydöntő kérdésre válaszoltak (v.ö. valódi problémák az egészségügyben, oktatáspolitikában, rendszerszintű korrupcióval kapcsolatban). És hárommillió az egyébként sem többség.
Jusson eszetekbe, hogy Budapesten pár hét alatt összejött 260 ezer budapesti egyetértő aláírása, hogy legyen népszavazás egy normális, valódi ügydöntő kérdésben. Bár sosem tudjuk meg, mi lett volna az eredménye, nem véletlenül futamodott meg a Fidesz, abban biztosak lehetünk (v.ö. népszavazási kezdeményezés a vasárnapi boltzárral kapcsolatban).

Hagyjuk már, hogy a többség a Fideszre szavazott 2014-ben. Nem, a többség nem a Fideszre szavazott, mégis kétharmados többségük nekik lett a parlamentben. A választási törvény remekül vizsgázott, hozta azt, amire kitalálták, csak épp a választók nem így szavaztak, nem ezt a felállást választották.

Hagyjuk már, hogy pazaroljuk az időnket a hazug megnyilvánulásokkal, rágalmakkal szembeni védekezésre. Hagyjuk már, hogy még a civil szervezetek - jogvédők, betegeket ellátók, nincsteleneket étkeztetők, és a többiek - azok, akiknek magyarázkodniuk kell egy kormányzattal szemben: egy normális kormány kutyakötelességének érzi, hogy jogvédelmet, betegellátást, étkezést, magas színvonalú oktatást biztosítson minden állampolgára számára, és mindent megtesz azért, hogy az ezt segítő szervezetek munkáját támogassa és a lehető leghatékonyabbá tegye. Ez a mi kormányunk nem ezt teszi, ez egy nem normális kormány, egyformán szarik a jogra is, a betegekre is, a szegényekre is, a diákokra is, és még vegzálja is azokat, akik tesznek valamit helyette. Na ne már!

Szóval nem, ez nem kevés ember. Hagyjuk már, hogy még azokat becsmérlik a hazug híradásokban, akik hangot adnak a véleményüknek.

De hagyjuk már azt is, hogy minderre magyarázatot várunk tőlük. Felesleges, mert szemrebbenés nélkül hazudnak, amikor meg nem, akkor szimplán dilettánsok. Fémkupakok, az ég szerelmére.
Egyáltalán, hagyjuk már, hogy arra várunk, hogy belátók és kompromisszumkészek legyenek. Hisz vagy lenyomják a saját akaratukat mindenki torkán, vagy teljesen megfutamodnak, a kettő között nincs átmenet, és ezután sem lesz, eddig sem kerestek közös megoldásokat, ezután sem fognak.
Hagyjuk már, hogy arra számítunk, hogy majd a tüntetéssel kiharcoljuk a véleményünk és érdekeink figyelembevételét, elindul egy értékelhető párbeszéd, ha demokráciát követelünk. A korábbi tüntetéseket például vagy balhézásnak tekintették, vagy viccesnek találták.
El ne higgyük már, hogy az ígéretük bármit is ér, nincs már egy fikarcnyi hitelük sem.

Hagyjuk már, hogy azt hisszük, bármilyen lényegi változást el lehet érni a Fidesszel szemben a saját rendszerében. Ki kell lépnünk a kereteiből, nem szabad elfogadni még egyszer azokat a feltételeket, amiket a Fidesz egyedül szab meg: nem szabad elfogadni azt a választási rendszert, amit a Fidesz diktált. Ki kell mondani, hogy a Fidesz választási törvénye egy diktatúra rendszere – nem társadalmi konszenzuson alapul, egyedül találták ki, és a tiltakozások ellenére elfogadtatták a saját maguk által uralt Országgyűléssel. A demokrácia látszata csak azért maradt fenn, mert az ellenzéki pártok benne felejtették magukat ebben a színjátékban. Ki kell lépniük belőle, nincs más választásuk, ha nem teszik meg, akkor hamarosan nekünk nem lesz választásunk.

Hagyjuk már azt a képzetet, hogy ezzel, vagy a következő tüntetésekkel a kormánytól akarunk bármit is kérni vagy követelni. Ettől a kormánytól nincs mit kérnünk, ennek a kormánynak legfeljebb üzenhetünk, de ez nem azt jelenti, hogy hallgatnunk kell. A tüntetés, illetve bármilyen más véleményformálás és -nyilvánítás szükséges, kell.

A tüntetéssel az ellenzéki erőknek adhatunk esélyt, hogy felismerjék: nem egymással kell összefogniuk a Fidesz megdöntésére, hanem velünk.

Mondjuk meg nekik: lépjetek ki a Fidesz rendszeréből, ne segítsetek demokráciának álcázni a diktatúrát! Ne hagyjátok figyelmen kívül a saját érdekünket! Ha ti nem indultok a választáson, akkor mi nem szavazunk! A Fidesz egypártrendszere nem lenne legitim sem belföldön, sem külföldön. Ha ezt a helyzetet nem akarja megélni Viktor, akkor leül tárgyalni végre az ellenzékkel, és akkor majd az abból születő, konszenzusos, mindenki által elfogadott, társadalmi egyeztetésen és alapjogi normakontrollon átesett választási törvényt majd aláírhatja János. És majd akkor elkezdhetünk igazságos problémamegoldásokról beszélni.

Ne hagyjuk a lex-CEU-t. Ne hagyjuk megbélyegezni a civil szervezeteket. Ne hagyjuk magukra az érettségizni készülő diákokat. Ne hagyjuk megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatni a nővéreket és az ápolókat. Ne hagyjuk a magyar romákat nem magyarként kezelni. Ne hagyjuk a háború elől menekülőket szögesdrót mögött senyvedni a mi országunkban. Ne hagyjuk a vallás, a szexuális identitás és irányultság szabad, egyéni választását nem alapjogként kezelni. Ne hagyjuk egyedül a tanárokat. Ne hagyjuk sorsukra a szegénységben élőket. Ne hagyjuk, hogy meglopjanak, zsaroljanak minket a saját politikusaink. De hogy mindezt tényleg megtehessük, ahhoz előbb el kell érnünk, hogy lehessen Magyarországon igazságos, arányos képviseletet eredményező országgyűlési választásokat tartani.

Ne hagyjuk magunkat!

143 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasztottam.blog.hu/api/trackback/id/tr412428147

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tüntetésekből mi a helyes továbblépés? 2017.04.16. 11:24:14

A tüntetésekből a helyes továbblépés az, hogy egy olyan pártot kell alapítani, ami a párthatalommentes demokrácia megteremtésének a célját tűzi ki, aztán indulni a választásokon és megnyerni azt. Orbánék is így csinálták. Nincs ebben semmi lehetetlen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyó 2 2017.04.16. 14:11:55

@Buchhalter: Na, persze. mert a fidesz hiteles és nem kököd semmire. Láttál te már MTV híradót, ami Rákosiékat idézné, ha lett volna akkor TV?

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.16. 14:15:15

@MaxVal BircaMan HJCD: a fideszes szavazótábor nagy része is a ballibekre szavazott 2010-ig, azért is váltott a fideszre mert "mivan ha ez más lesz" de az áll a legközelebb az mszmp-hez.

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.16. 14:17:28

@Thomas Dantes: de, csökken mert halnak ki. A tüntetés már rég nem a CEU-ért van, sőt eleve nem azért volt, hanem az egész komcsi eljárás ellen.

Bogyó 2 2017.04.16. 14:19:35

@MaxVal BircaMan HJCD: Legalább tényszerű hülyeségeket ne beszélj! A mostani rendszer egyértelműen aránytalanabb, ma a szavazatok kevesebb mint felével is lehet 2/3-ot elérni, korábban ilyen nem volt lehetséges. Korábban volt két forduló, ami lehetővé tette, hogy 1998-ban a Fidesz leváltsa a kisgazdákkal az Mszp-t, mert ketten együtt többen voltak.. A mai rendszerrel ez nem lehetséges. Ma a szavazatok (és nem a választók) többségével szemben lehet 2/3-addal, azaz teljhatalommal kormányozni, ami nonszensz. Nem véletlenül találták ki a két fordulót se a rendszerváltás idején, amikor egy valóban minél demokratikusabb rendszert próbáltak kialakítani, amiben volt konszenzus. A mostani rendszerben nem volt konszenzus. Te is tudod. Mit játszod a hülyét?

Bogyó 2 2017.04.16. 14:23:10

@megamovieboy: Ebben minden bizonnyal igazad van, a fidesz a legerősebb. Csak az okokat látjuk másképpen. A képeden lévő Kim is minden bizonnyal megnyerné a választásokat Észak-Koreában, tehát ott van a legnagyobb demokrácia. Legalábbis így hiszik a politológiailag nulla tudással rendelkező, a 98%-os migránsszavazást szajkózó prolik.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 14:25:52

@elment az eszem mert belekezdtem:

Nyerhetne bárki más is, csak TÖBB szavazatot kellene szerezni a Fidesznél. Mi a gond?

stop operation soros 2017.04.16. 14:26:19

Hol volt 50 ezer ember? Tegnap párezer büfé- ruhatár- szakos, unatkozó, kábszís vonulgatott meg ugrándozott azt csá.
Szorosz papa külföldi ügynökei nélkül nagyon kevéske ember lázadozik:

ibb.co/et0bGQ
ibb.co/drBGGQ
ibb.co/nEmu35

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 14:27:08

@Bogyó 2:

Ha a 2010-es választási rendszer lett volna 2014-ben, a Fidesz simán nyert volna 2014-ben 60 és 70 % között, pontosan nem lehet kiszámítani.

Bogyó 2 2017.04.16. 14:34:28

@Thomas Dantes: Igen, ez nagy probléma. A fidesz tudatosan játszik az értelmiség ellen, mert az átlátja a folyamatokat. Ezért nem probléma, hogy az értelmesebb fiatalemberek elhagyják az országot. A maradékot bekényszerítik és kussoltatják az állami vagy az állam által befolyásolt munkahelyeken, vidéken már lassan mindenki befogja a száját, mert nincsenek független megélhetési lehetőségek, gyorsan híre megy kinek mi a véleménye. A másik gond pedig az, hogy az ellenzék is széttagolt, megosztott, új erő pedig nem tud kiemelkedni, mert igen hamar elgáncsolják. Nézzük végig, miként szedték szét azokat, akik megpróbáltak fellépni Bajnaitól Juhászon és Puklin át most Gulyásékig. Sajnos olyan rendszer kezd kialakulni, ami megint csak külső nemzetközi széljárás-változás esetén tud megváltozni, és csak akkor lesz esély arra, hogy ismét olyan pártok kormányozzanak, akiket lesz esélyünk leváltani, mert lesznek alternatív politikai erők, civil szervezetek és sokféle médium, kiegyensúlyozott közszolgálatiság, és eltűnik a szándékos népbutítás, uszítás. Ha a kormányemberek méltóztatnak beleállni a vitákba, ha ismét lesznek érdemi vitaműsorok a politikai kérdésekről a nemzeti tévén és nem kormányszócsőként, hanem a nemzet tévéjeként működik, ahol minden nézetnek lesz helye, és ha a miniszterelnök nem lesz gyáva kiállni vitára a közvélemény-kutatásokban legmagasabban mért ellenzéki párt vezetőjével a választások, népszavazások előtt, és nem a nemzeti konzultáció álkérdéseivel, meg a pénteki barátságos alákérdezésekkel traktál csak minket jó elvtárs módjára, ha már annyira kocsmai stílusban férfiemberkedik meg "nem foglalkozik nőügyekkel".

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 14:35:33

@fidesz maszop dk egykutya:

Egész más az ok.

1990 után mindig látott alternatívát az átlag választó, pedig a pártok között alig volt lényegi eltérés.

1990-ben az SZDSZ és az MDF ugyanazt mondta mindenben, az eltérés a hangsúlyokon volt csak: az MDF nemzetibb volt, az SZDSZ meg antinacionalista. Mindketten azt ígérték, csak picit kell várni, osztrák életszínvonal lesz.

Mivel nem lett, a választó az MSZP-re szavazott, hogy az hozza vissza Kádárt.

De az meg nem hozta vissza, addigra már az MSZP se vallott mást, mint korábban az MDF és az SZDSZ.

Voltak persze radikális hangok, mint az FGKP és a MIÉP, de mivel radikálisak voltak, nem tudták vonzani a többséget.

1998-2006 között már az átlag választó mindenkiből ki volt ábrándulva, senkiben se bízott. Ezeken a választásokon a két fő oldal gyakorlatilag döntetlenre végzett, szerencse kérdése volt minden alkalommal, ki győz és ki lesz második, de a második sose lett komolyan legyőzve.

A 8 évnyi ballib szerencsétlenkedés kellett ahhoz, hogy ez megváltozzon, s így lett a hatalmas 2010-es fideszes győzelem, melyen a második helyezett immár megsemmisító vereséget szevedett.

A Fidesz pedig 2010 után új irányt vett, szakított részben az addigi teljes 20 év konszenzusával. Ez tetszett a választóknak, s így lett a második hatalmas Fidesz-győzelem 2014-ben: bár kisebb arányú volt, mint 2010-ben, így is hatalmas győzelem volt, s a vesztes ismét megalázóan alacsony eredményt tudott csak elérni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 14:36:55

@Bogyó 2:

"A mostani rendszer egyértelműen aránytalanabb"

Igen, picivel aránytalanabb. De nem ezért van a Fidesz hatalmon.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 14:39:18

@Thomas Dantes:

Amíg nem jöttök rá, hogy ez butaság, addig sose fogtok nyerni.

A Fideszt nem a fanatikus hívei emelik hatalomba. A fanatikus hívő től kevés.A Fideszt az tratja hatalomban, hogy a pártonkívüli, smeleges, független kismeberek számára a Fidesz messze a kisebbik rossz a ballibekkel összehasonlítva.

Bogyó 2 2017.04.16. 15:08:45

@MaxVal BircaMan HJCD: Most komolyan, miért csinálod ezt? Egyértelmű, hogy nem így van. Vagy mit értesz 60-70% alatt? De mindegy is. A listás szavazatok mutatják meg igazán egy párt népszerűségét. 2014-ben kevesebben szavaztak a fideszre mint 2010-ben, erre azért mindenki emlékszik. 2010-ben a fidesznek 53%-os listás eredménye volt, 2014-ben 44%! 2 700 E körüli szavazat a 2 100 e ellenében. Mégis a parlamenteben 68% 2010-ben, 67% 2014-ben. Nyilván senki nem gondolja komolyan, hogy a 600 ezer másként szavazó egyénileg mégis a fideszre szavazott. A különbség kiküszöbölése az egyfordulós rendszer eltörlésének, a koalíciós összefogás ellehetetlenítésének, a győztes töredékszavazatok beszámításának stb. volt nagy részben köszönhető. Felülreprezentálódtak a fideszes szavazatok, kisebb támogatottsággal ért el közel ugyanolyan eredményt.
A szavazók kisebbsége (44%) képezett 67%-nyi mandátumot, a többségük, 56% 33%-nyit!
Ez a legtorzabb rendszer amióta vannak szabad választások, hiába kezd el bárki az egyéni mandátumokkal okoskodni, az igazi népszerűséget a listás szavaztok mutatják meg. A győztes mindent visz rendszer meg csak egy igazi kétpártrendszerben tud működni, de Magyarország nem ilyen berendezkedésű ország, ezért az angol példára hivatkozás csak szemfényvesztés.

ednet2023 2017.04.16. 15:14:31

@élveteg: ".............azt ekkor kellett volna nem hagyni :
mkogy.jogtar.hu/?page=show&docid=a0400061.TV
Mert ez volt az igazi Lex CEU! Amikor nevesítve külön törvényt hoztak csak kizárólag a CEU-ra "

A két "Lex CEU" között van egy nagy különbség. Az első - a CEU-ra írva - támogatott egy nemzetközileg is elismert egyetemet Magyarországon. A második - szintén a CEU-ra írva - leginkább megszüntetné.
Azért Te csak mosd össze a kettőt.
A törvényeknek - elvileg - az ország lakosságának érdekeit kellene szolgálni, és nem a lakosság érdekeit kell utólag a létrehozott törvényekhez igazítani. A jelen példában az ország érdeke az, hogy nemzetközi hírű egyetemünk legyen. Minden más csak terelés.

Thomas Dantes 2017.04.16. 15:17:08

@Bogyó 2: Én ezt értem, nem is ez a kérdés.
Hanem hogy fog majd a Fidesz bukni? Milyen párt, hogy? Mivel nyer?

És erre nincs semmilyen válasz. A következtetés: nagyon szép a tüntetés, egyet és értek velük, csak épp 2018-ban 2/3-ados győzelem lesz Orbánnak.

Janossz 2017.04.16. 15:25:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem tudom, a Balkán melyik retkes bugyrában élted át ezeket az éveket, de az elemzésed valami siralmas.

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 15:29:26

Én megértem a tüntizőket, mert amíg fiatal az ember addig kell hogy legyen nagy szíve. Márpedig akiben nincs meg a lázadás szelleme annak szíve sincs. Nagyjából így van ez amióta világ a világ

De a társadalom többsége már nem ebbe a korosztályba tartozik, és az eszére hallgat. Az esze pedig azt mondja, hogy jobban él, mint az "elmúttnyóvévbe", megvan a stabilitás, és a jövőt semmi nem veszélyezteti, hacsak valaki valamit el nem tol nagyon

A CEU ügy összesen 400 magyar diákot érint, a civil törvény is nagyjából ugyanennyit (ez majd a bevallások után derül ki), ez lenne az ország gondja? Na és miért baj az ha megszűnnek a CEU mutyiban szerzett kiváltságai, és átláthatóbbá válik a civil szektor?

chrisred 2017.04.16. 15:30:42

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem. A pártonkívüli, semleges, független kisemberek már végigették az rendszerváltó pártok étlapját, és köszönik, egyikből se kérnek. A Fidesz azokkal nyer, akikkel 2006-ban Gyurcsány, a kormányon lévők párt által költségvetési osztogatásból megvásárolható szavazatokkal.

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 15:33:09

@ednet2023:
"A második - szintén a CEU-ra írva - leginkább megszüntetné."

Szó nincs a törvényben megszüntetésről, és nem is következik belőle

Azt viszont tudni kell, hogy a CEU egy kizárólag papíron létező egyetem. Nehéz volna megszüntetni azt ami nincs. A Középeurópai Egyetem ami Budapesten ténylegesen működik, ezután is ugyanúgy mehet tovább.

Janossz 2017.04.16. 15:35:07

@MaxVal BircaMan HJCD:" A Fideszt nem a fanatikus hívei emelik hatalomba. A fanatikus hívő től kevés."
Az ostoba, manipulálható emberek tömegei csinálnak királyt Orbánból. Mert belőlük rengeteg van, birkából.
Tuti, már betáraztátok a következő rezsicsökkentést, van tartalék a rendszerben, majd kap a nép tíz százalékot pár hónappal a választás előtt, sokaknak elég is lesz az ájult imádathoz.

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 15:38:58

@Spacechik77:
Senki nem akarja kiirtani a buzeránsokat, mert egyrészt nem szép dolog, másrészt utód híján úgyis kihalnak maguktól. Viszont azt sem tartom jö ötletnek, hogy belőljük kreálja egy genderszakos egyetem a modern világ hőseit

Kinek a pap, kinek a papné, semmi gond amíg ez magmarad a magánélet keretei között

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 15:45:54

@IGe.:
"egy olyan pártot kell alapítani, ami a párthatalommentes demokrácia megteremtésének a célját tűzi ki,"

És akkor most már tuti hogy ez a harc lesz a végső?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 15:51:41

@Bogyó 2:

A 2014 előtti választási rendszer egyik jelegzetessége a két forduló volt az egyéni körzetekben. Ezért nem lehet kiszámolni, mi lett volna 2014-ben a korábbi rendszer szerint.

A legtöbb körzet csak amásodik fordulóban dőlt volna el. S 3 fő erő volt: Fidesz, ballibek, Jobbik.

A Fidesz akkor lett volna legyőzhető, ha a Jobbik és a ballibek összefogtak volna. Ez még most is szinte elképzelhetetlen, 2014-ben meg egyenes fantázia volt. Mind a ballib átlagszavazó, mind a jobbikos átlagszavazó a Fideszt tekintette a kisebb rossznak, így vagy a Fideszre szavazott volna vagy otthon maradt volna. Az eredmény: a legtöbb egyéni körzetet elvitte volna Fidesz.

Emlékezz vissza 2010-re! A 176 egyéni körzetből a Fidesz megnyert 119-et az ELSŐ fordulóban, s a ballibek EGYET SE tudtak megnyerni, ismétlem, egyet se, még a hagyományos ballib körzeteket se.

A második fordulóban tehát 57 körzet sorsa volt téten. Ebből 56-ban - nem elírás! - a Fidesz állt az első helyen, 1-ben a ballibek. Ráadásul 20 körzetben a Jobbik megelőzte a ballibeket, így csak a harmadikok lettek a ballibek.

Az eredmény közismert: az 1 darab körzetet, ahol a ballibek elsők voltak, sikeresen megnyerték a második fordulóban, továbbá 1 azaz egy körzetben tudtak az eredményen fordítani. Így lett 2 darab ballib mandátum a 176-ból.

ednet2023 2017.04.16. 16:05:24

@szamaritánus: "@élveteg: erre nemigen reagálnak :D "

ednet2023 2017.04.16. 16:06:38

@Éhbérkommentelő: @szamaritánus: "@élveteg: erre nemigen reagálnak :D "
Reagáltam.

Bogyó 2 2017.04.16. 16:08:03

@MaxVal BircaMan HJCD: Hát én másképpen látom a történetet. Szerintem se az MDF, se az SZDSZ nem állította, hogy két éven belül osztrák életszínvonal lesz, de akkor változásra vágytak az emberek. Négy év alatt kiábrándultak az avittas, Horthysta dolgokat visszahozó MDF-ből, és a Fideszből is. Rendkívül fontos a történetben, hogy a Fidesz 1992-ben 30% fölötti eredményekkel vezette a közvélemény-kutatásokat. Az MDF-es székházügy rájuk égett, amit a posztkádárista és a megsértődött liberális elit is sulykolt, megkezdődött a fidesz jobbra tolódása, a liberalizmus mellett maradók kiievbrudalása a pártból, ami nem tetszett a választóknak, sikeres volt az Antall-féle szerencsétlenkedés után a szakértelemre hivatkozó késő-kádári technokrata mszp-sek kampánya. Az SzdSz nagyrészt átmentette a korábbi szavazóit, még szűz volt ő is. A Bokros-csomag és a Tocsik-ügy odavágta a kormánypártokat de csak részben. Ugyanakkor Orbán sikeresen állította át a pártot a jobboldalra és zúzta szét az MDF maradékát, átvéve a helyét. Boross Péter nem volt Antallhoz hasonlítható karizma, és más se. A fidesz a Tocsik-ügy felgöngyölítésének élére állva, az MDF kimúlása után, átvette az ellenzék vezetését. Torgyánéknál nem volt kellő szürkeállomány, már a fideszesek is 30 évesekké válva, elfogadottak lettek a mértékadó jobboldali értelmiség szemében, mögéjük álltak. Már ő vitázott Hornnal. Orbán felkészült a Torgyán elleni küzdelemre, aki cikinek számított értelmiségi körökben, továbbra is a partvonalon tartva a MIÉP-et. 1998-ban az MSZP továbbra is erős volt, de a Fidesz vezető ellenzéki erőként a korábban tagadott összefogást mégis megcsinálta Torgyánnal, leváltva a kormányt. A közös kormányzás alatt sikerült Torgyánt és a pártját is kicsinálnia, egyeduralkodóvá válnia a jobboldalon, megkezdődhetett a felkészülés az ország teljes átvételére, szétzúzva az ellenzéket is. A kormányzás arroganciája azonban sokaknak nem tetszett, az MSZp pedig előhúzta a szociális demagógiát, és megverte Orbánt egy egyre jelentéktelenedő SZDSZ-szel, amelynek azonban a befolyása mégsem csökkent. A jobboldal nem nagyon akart beletörődni, hogy nem ők kormányoznak holtig, de végül elcsendesedtek a dolgok. Eközben az elmúló MIÉP helyére belépett egy új párt, a Jobbik, amely fiatalos imidzssel, modern pártként jóval eredményesebben kezdett el politizálni, és kapóra jött Orbánnak is, hogy őt mérsékeltnek mutassa. Gyurcsány színrelépésével az SZDSZ befolyása fokozódott, és ügyes meg nem túl tisztességes húzásokkal megint megverték az ekkor rendkívül erőtlennek tűnő Orbánt, aki közben azért szépen építgette a hátterét, elindult a nagy segítséget jelentő HÍR-TV. Kikerült az öszödi beszéd, ami feltüzelte a radikálisokat és megtörtént 2006 ősze, amit sikeresen kommunikáltak a válság hatására széteső kormány ellen. Gyurcsány reformtörekvéseit saját pártja sem támogatta, de a kegyelemdöfést Orbán adta meg neki a vizitdíjas népszavazással, hogy később ő annál jóval radikálisabb reformokat vezessen be.

Bogyó 2 2017.04.16. 16:09:56

2. rész: A 2010-ig terjedő idő csak időhúzás és a világválsággal a helyzet további romlása volt, a Fidesz győzelme értelmes ember számára nem volt kérdés 2008 óta. Orbán persze tudta ezt, és ő már a 2/3-ra koncentrált, ami sikerült is, és átvéve a hatalmat, nekiállt leszámolni immár az ellenzékkel, s a 2/3 birtokában átalakítva az ország politikai berendezkedését, távolítva azt a klasszikus demokrácia elveitől, példaként tekintve a féldiktatórikus látszatdemokráciákra, ahol írhatsz a neten, működik az ellenzék és még sajtójuk is akad, de a hatalomváltás esélye csekély, inkább csak a kirakat és a színjáték részei. Begyűrte maga alá a független intézményeket, tisztségeket, az önkormányzati rendszert, lehetőleg mindent állami irányítás alá helyezve, központosítva az állam gazdálkodását is, minél több területre rátéve a kezét. Mindezt a laikus tömegek nem látják át, nem is értik a demokrácia elveit, a fékek és egyensúlyok rendszerét, a bírói függetlenség, a közmédia tárgyilagosságának fontosságát. Orbán a tudatlanságra támaszkodva kormányoz az értelmiséget ezért egyre inkább kiszorítva vagy becsatornázva, a manipulálható közemberekre támaszkodva. Mindehhez persze hozzájárult a gyurcsányi kormányzás szerencsétlenkedése is, amit az átlagválasztók nem bocsátottak meg, és ahogy 1994-ben is a kádári nosztalgia vitte őket az mszp-hez, hasonló indokok alapján választották újra a Fideszt 2014-ben, sajnos kidobva a rosszul működő demokráciát a megjavítás helyett a biztonságosabbnak hitt autoriter berendezkedésre. A szavazók nagy része nem lát alternatívát, hiszen a 20 év a Jobbik vagy a marginális LMP kivételével mindenkit kipróbált, és az emberek megint visszamenekülnek a magánszférába, leszámítva a lelkes "kommunistákat", akik mindent elhisznek Orbánnak, elhiszik, hogy mindenki szembejön az autópályán még Merkel, Ferenc pápa és Trump is, akik talán nem a legliberálisabb alakok, de az orbáni értelmezés lassan már nem lát köztük vagy Soros között különbséget. Az esélyek meg romlanak. Magyarország leszakadóban a fejlett világtól, közeledve azokhoz a berendezkedésekhez, ahol a közmunkás gyereke is az marad, ahol a fidesz-közeli vállalkozó unokája már most hanyatt dőlhet, nem kell dolgoznia. Az az ország ahol Smicska minden közbeszerzést megnyer, ha összevesznek orbánnal, akkor meg egyet se, ahol gigantomániás új Stadler-stadion épül egy párezres faluban, oda nem illő torzóként, mert orbán odavalósi, ahol 20 milliárdot el lehet szórni egy olyan népszavazásra, aminek az eredménye csak a hülyék számára nem volt nyilvánvaló (mert ugye nem az érvényesség számít), ahol a nnak a falunak a polgármester pár év alatt többszörös milliárdos lehet és az ország egyik leggazdagabb embere, az Közép-Ázsiát idézi, és ilyen a sokat szidott Gyurcsány alatt se volt, és a legnagyobb baj, hogy nem is nagyon tagadják, hogy miről van szó. A hívek meg szó nélkül elmennek emellett, és Sorossal meg a migránsokkal vannak elfoglalva, úgyhogy az esélyek rosszak, sajnos a mi életünkben nem biztos, hogy lesz olyan változás, ami ezt az országot csak egy szinten is tartja pl. Csehországgal.

ednet2023 2017.04.16. 16:12:45

@Éhbérkommentelő: "Szó nincs a törvényben megszüntetésről, és nem is következik belőle
Azt viszont tudni kell, hogy a CEU egy kizárólag papíron létező egyetem. Nehéz volna megszüntetni azt ami nincs. A Középeurópai Egyetem ami Budapesten ténylegesen működik, ezután is ugyanúgy mehet tovább. "

Csűrheted-csavarhatod a szavakat vagy a törvényt, a lényeg mégis:
1. ha a CEU nem is létezik, akkor mire a nemzetközi elismertség?
2. ha a KEE a lényeg, miért beszélnek nemzetközi szinten a CEU-ról? (Biztos a KEE nevét fordítják angolra, ugye...?)
3. ha ugyanúgy megy minden tovább, minek a törvény?

Ha arra tudsz válaszolni, hogy Magyarország érdeke-e, hogy egy nemzetközi hírű egyetem elköltözzön innen, akkor mindenre válaszoltál.

2017.04.16. 16:14:45

Ugyan már, a fideszes addig nem veszi észre, hogy baj van, amíg nincs pofánbaszva. Lásd Ürge-Vorsatz Diána.

Bogyó 2 2017.04.16. 16:15:40

@MaxVal BircaMan HJCD: Úgy tűnik nem olvastad! Mondtam, hogy hagyjuk az egyéni körzeteket, mert az nem adja vissza tisztán a népszerűséget, hiszen már 20%-kal is el lehet vinni egy mandátumot, meg 100%-kal is. Kurva nagy különbség, de mégis ugyanaz az eredménye. És te az elnyert mandátumokkal jössz, nem a szavazatszámokkal. Tudatosan mosod össze?

A listás szavazatok tisztán megmutatják egy párt támogatottságát.

600 ezerrel kevesebben szavaztak a Fideszre, arányosan is 10%-kal kevesebben. Igenis ebből meg lehet mondani, hogy torz, hogy közel ugyanolyan arányban szereztek mandátumot, a többi jogászkodás.

élveteg 2017.04.16. 16:20:44

@ednet2023:

Csakhogy tisztelt uram ilyen nincsen ám hogy

"A két "Lex CEU" között van egy nagy különbség. Az első - a CEU-ra írva - támogatott egy nemzetközileg is elismert egyetemet Magyarországon. A második - szintén a CEU-ra írva - leginkább megszüntetné."

Márpedig azért nincsen mert lehet valami akármennyire nemzetközileg elismert ( na persze ) ha arra külön törvény vonatkozik akkor az sérti a jogegyenlőséget Valamint mivel pozitívan diszkriminál az a többi magánegyetemnek viszont hátrány mivel a többinek például ellentétben a CEU-aval kötelező alapképzést biztosítani ( érdkes módon itt valahogy nem sérült az oktatás szabadsága amivel most teleordibálják a világot )
Az meg aztán külön érdekes hogy Soros György intézményeire úgy láátszik amerikában is külön törvények vonatkoznak Mert és iidézem a törvény szövegét :

"New York állam kormányzója által 2004. április hó 5. napján kiadott közös nyilatkozatban foglalt célok megvalósítása érdekében, a New York államban (Amerikai Egyesült Államok) elismert Közép-európai Egyetem"

Van New York államban valamiféle egyetem Hol ? Milyen karok vannak ott ? Kik Az Usában az oktatói ki a rekrora Ha valaki tud róla kérem tegye ide a honlapját Csodálatos módon mégis elismernek egy postafiókot

Duplaxiii 2017.04.16. 16:31:56

A fideszes és kdnp-s halmaznak egy dolog nem létezik: a MATEMATIKA!
Nálunk alap Bólyaira vagy Neumann Jánosra büszkének lenni, de ha a gazdi seggét kell védeni, akkor eltűnik az egyik alap az agyukból.
A legegyszerűbben a 2010-es választásnál érhető tetten a torz álomviláguk, leegyszerűsítve 60% ment el szavazni és ezenek a 60%-a választotta a csútit. (A kdnp-t senki...)
Ez pedig a jelenlegi tudományok szerint a 0,6*0,6 szorzást jelenti, ami 0,36-ot eredményez, tehát a csútiék szabacsapata valójában felfelé kerekítve csak 36%-ot kapott, azaz 1/3-ot...
Hogy a torz választási rendszerűnk miatt a parlamenti székek számában ez 2/3-ot erdeményezett, az nem jelenti azt sehol a Földön, hogy a választók 2/3-a őket akarta.
(Ahogy a legutóbbi eredménytelen sem azt, hogy a felénél kevesebb szavazó akkor sem jelent többséget, ha azok 100%-a a fidesz támogatta volna)
Az meg valóban a roncs agyukra jellemő, hogy a nem is létező választási programban nem olvasható ezermilliárdos pénzköltésekre, a stadionépítésekre a választóktól kaptak felhatalmazást! Mert az nem volt sehol olvasható, így arra senki nem adott felhatalmazást.
De egy fasiztoid rendszer angybeteg bezetője valóban követendő egy maximum 2 milliós zombihadnak.
Ami meg ugye az össz választószámhoz viszontítva nagyon nem a többséget jelenti.
Kirekesztő csürhe, a saját beteges elképzelésükkel szemben MINDENKI, jobbos balos, keresztény és zsidó llenség és sorosbérenc.
De tudjuk a történelemből, az ilyenek rendszerint számüzetésben vagy a kötélen végezték!

Duplaxiii 2017.04.16. 16:35:23

Még egyet feljetenek el ezek a torzak:
Akik nem mennek el, azok nem őket támogatják!
Ugyanis a választásnál VALAMIRE kell adni a voksot, tehát megerősítés jellegű a voksolás. Akik nem mennek el, azok valójában azt jelzik, hogy a papírokon nem található olyan, amit ők megerősítenének, vagy nem éri meg az időt rájuk elpazarolni!
Tehát az indulók összessége a passzívakat nem sorolhatják a sajátjaik közé, illetve egyik sincs általuk megerősítve.
De ez is evolúciós alap, ezeréves tudás, nem pedig pár évnyi rémálom alapja...

ednet2023 2017.04.16. 16:49:52

@élveteg: Jogászkodj. :)
"Ha arra tudsz válaszolni, hogy Magyarország érdeke-e, hogy egy nemzetközi hírű egyetem elköltözzön innen, akkor mindenre válaszoltál."
Ha a magyarok érdeke, hogy a nemzetközileg elismert CEU itt maradjon, akkor a jogászok ennek megfelelően hozzanak törvényt. Ha nem érdeke Magyarországnak, akkor meg úgy.
De Kedves Uram, mi értelme törvényekre mutogatni? Ezzel azt akarja indokolni, hogy sajnos(!) ilyenek a törvényeink, emiatt kénytelenek(!) vagyunk elüldözni a CEU-t? Inkább mondja ki őszintén a véleményét: a CEU elüldözése volt a cél.
Emellett Bécs egy az egyben - ugyanilyen működési háttérrel - örömmel befogadná a CEU-t, úgy ahogy van. Hülye osztrákok, ugye... :) Mekkora szerencsénk, hogy Őn és a szakértő álláspontja itthon a helyes irányt megmutatja mindenki számára.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2017.04.16. 17:04:08

Sziasztok! Jó poszt, nagyon tetszik.

Kire kéne szavazni jövőre, hogy jobb leszen?

Köszi a választ! ; - )

legális 2017.04.16. 17:16:51

@Duplaxiii: aranyom, de logikus tetszik lenni.
"Ugyanis a választásnál VALAMIRE kell adni a voksot, tehát megerősítés jellegű a voksolás."
Ez a ballibbantakra vetítve nem 36%, hanem még 20% se. Azzal bármilyen matematikai környezetben borítékolva van a bukás.
+ nem biztos, hogy egyszerű matematikával összeadható az MSZP DK Együtt szavazata valamire (még valami ellen is necces).
Valaki írja már le annak a nagyhatalmú sündisznócskának a nevét, aki mögé hittel 4 évre beállnak annyian, hogy üsse a Fideszt.
Az "értelmiségi" fensőbbségetek meg szerintem csak szűk, bölcsész (divatosan büfé/ruhatár) területen igaz, mérnök-gazdász területen nem gondolnám. De lehet azért gondolom mert az előbbit nem látogatom

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 17:26:12

@ednet2023:
Kik beszélnek? Miről? Ezt így nehéz értelmezni. Az ilyen maszatolás csak arra jó, hogy összezavarja a tájékozatlanok fejét. Aztán jön az ajvék hogy be akarják záratni a CEU-t, amikor ilyen egyetem nem is létezik

Ennél már csak az nagyobb maszatolás, ahogy a Soros kibulizta, hogy egy nem létező egyetem diplomát adhat sőt még rangsoroltatja is magát. Miközben a magyar jogi környezetnek sem bírt megfelelni '90-es évek eleje óta, csakis és kizárólag a 2004-ben a kedvéért legyártott lex ceu-val.

Az oktatás meg a tudomány szabadságát semmi nem fenyegeti, azt oktat amit akar a KEE-n, és mehet tovább a gender-kutatás is, a világ már alig várja az eredményeit

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2017.04.16. 17:27:28

@Duplaxiii: jaaaj sirok, te jossz a matekkal :D

"Csak a matekhoz kellene érteni, hogy 12 honap és az 52 hét között pontosan 1 hónap, átlagosan 4 hét különbség van."
napicsart.blog.hu/2017/02/25/ezt_tudtad_kiderult_hany_orat_dolgozol_ingyen_egy_heten/full_commentlist/1#c32528173

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 17:32:09

@ednet2023:
"Bécs egy az egyben - ugyanilyen működési háttérrel - örömmel befogadná a CEU-t, úgy ahogy van."

Az osztrák felsőoktatási törvény szerint akkor működhet egy külföldi egyetem Ausztrában, ha az anyaországában tényleges oktatási tevékenységet folytat

Ismerős valahonnan? Ezek a fasiszták utcahosszal előzik Orbánékat

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 17:40:42

@Duplaxiii:
"Akik nem mennek el, azok valójában azt jelzik, hogy a papírokon nem található olyan, amit ők megerősítenének, vagy nem éri meg az időt rájuk elpazarolni!"

Ha ez így lenne, akkor többen vennének részt egy népszavazáson, mint egy parlamenti választáson. Merthogy a népszavazáson az igen és a nem válaszok a teljes választható spektrumot magukban foglalják, míg te lényegében arra hivatkozol, hogy akik nem mennek szavazni választáskor, azok azért nem mennek, mert nincs számukra megfelelő jelölt

Tapasztalat szerint viszont a népszavazáson résztvevők arány alacsonyabb mint a parlamenti választáson, még jelentős helyi kérdésekben is. Úgyhogy ez nem volt meggyőző

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.16. 17:52:57

Amúgy engem nem zavar, ha a hülye fideszesek azt hiszik, hogy csak 300 ember tűntetget és mindet egyesével Soros pénzeli. Sőt. Valahogy így nézett ki az elbizakodottság 2002 előtt is... szóval nyomjátok csak. Nem volt az még 300 ember sem... :-) Csak mostmár jó lenne, ha a kormányváltás után a mostani vezetésből kik ki érdemei szerint oda kerülne, ahová való. A sok külföldre menekített zsákmány meg esetleg vádalku részeként visszanyerné a közpénz jellegét.

Pop40 2017.04.16. 18:05:28

Jó a poszt, a focis hasonlat ütős.

A migránsos népszavazásos sztori is áll. Én ott nemmel szavaztam, nagyon nem tetszik Merkelék migránspolitikája.
De aki engem ettől besorol Orbanescu meg a szektás majmai szimpatizánsai közé, és azt hiszi, hogy bármikor is rájuk fogok szavazni, az nagyon rossz lóra tesz. :-)

Pop40 2017.04.16. 18:12:38

@Éhbérkommentelő: Ez a sztori még érthető is lenne akkor, ha valamelyik amerikai egyetem hápogna a CEU ellen, hisz a CEU diplomája nekik jelent konkurenciát.

De hogy épp fideszes majmok hápognak, röhej. Talán az Elte vagy a Corvinus elismertebb lesz attól Amerikában, ha a CEU-s diploma kiesik? :D Lófaszt. Csak egy sikeres magyar intézménnyel kevesebb lesz kint. Hát nóóómálisak ezek? :D

Persze az egész ügy értelmet nyer, ha annak veszem a hazaáruló fideszmaffiát, ami: egy hazaáruló söpredéknek, akiknek annál rosszabb, minél jobb az országnak.

Így aztán egyből tökéletesen érthető is, miért tesznek meg mindent, hogy az országnak minél rosszabb legyen.

Le Orme 2017.04.16. 18:23:51

néhány drogos és transznemű hőzöngését nem kellene ennyire túldimenzionálin
nevetésges

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 18:27:35

@Bogyó 2:

Az adatok nem hazudnak.

Ballib szavazatok: 2010: 990 ezer , 2014: 1289 ezer

Fideszes szavaztok: 2010: 2706 ezer , 2014: 2142 ezer

Jobbikos szavazatok: 2010: 855 ezer, 2014: 1017 ezer

Szerinted a ballibeknek kellene kormányt alakítaniuk? Vagy mi lenne a helyes?

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 18:28:47

@Pop40:
Politikai adok-kapok megy itt

Soros beszállt a nagypolitikába. A helyi ügynökségein keresztül és a lobbierejére támaszkodva ő akarja megmondani melyik országban ki kormányozzon és hogyan. Ugyanilyen eszközökkel morális ítélőbíró akar lenni mindenki felett az egész világon (Amnesty International, Transparency Int)

Közben meg ő maga viselkedik immorálisan, amikor kimutyizik egy kivételtörvényt (lex ceu 2004) vagy gázol át minden jogi akadályon, például a migránsok ügyében. Végső soron ő akarja meghatározni, milyen legyen a jövő Európájának etnikai összetétele, mintha az emberek az ő tulajdonai volnának, mind az 500 millióan

Soros egy megalomániás faxfej, aki olyan utópiát akar megvalósítani, amiből csak baj lehet. Orrba kell időnként vágni, mert máskülönben még nagyobb bajok jönnek

ember100 2017.04.16. 18:30:41

@nem vagyok itt:
Helló !

Te mekkora egy segg vagy !:)
Milyen az az "értékteremtő szak " a pénzverő , bankjegy nyomdász ? :)
Ha nem lenne történelem , filozófia ... akkor ki kutatná fel a szittya , szkíta.. őseid ki mondaná el mekkora hülye vagy ? :)

Pop40 2017.04.16. 18:32:26

@erkölcsi hulla: Ugyan, töki. Ne abból a 2 általánosból indulj ki, amit te 10 év alatt sikeresen elvégeztél.

Erre jó a hazaáruló fideszmaffia, a 2 általánost végzett, debil híveinek lehetőséget ad arra, hogy olyan egyetemek oktatási struktúrájába pofázzanak bele, amelyekbe maximum takarítani jutnának be.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 18:32:34

@Felchutty Bugrisch:

Nem 300, volt ott tegnap kb. 2 ezer liberó. De kit érdekel, a nép nem áll ki mellettük, s napról napra zuhan atüntetők száma is. Ahogy Gyurcsány mondta: megunják és hazamennek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 18:36:46

@Modor Tibi:

Soros indít majd egy pártot személyesen. S Gyulyás Festék Márton lesz a ME-jelölt. 35 ezer szavazat már megvan, már csak 2 millió kell.

Pop40 2017.04.16. 18:38:39

@Éhbérkommentelő: Ja, értem. Ha Soros beszállt a nagypolitikába, akkor rúgjuk tökön a magyar oktatást, meg egy olyan intézményt, ami képzett, adófizető fiatalokat vonz az országba. Így már minden oké.

Túl ezen, kicsit se gyanús, hogy ez a Soros valahogy mindig akkor száll be a nagypolitikába, mikor a fideszmaffia újabb ezermilliárdos lopásairól kell elterelni a figyelmet :D
No de Hitler is megmondta már anno:

"Minden propagandának nemzetinek kell lenni, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítani, akikhez fordulni gondol... Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg... MINDEN NAGY VEZÉR MŰVÉSZETE ABBAN ÁLL ELSŐSORBAN, HOGY EGY NÉP FIGYELMÉT NE SZÉTSZÓRJA, HANEM MINDIG CSAK EGYETLEN ELLENSÉGRE ÖSSZPONTOSÍTSA."

Jó ez a Soros meg Brüsszel, mindig kéznél vannak, ha a kétbites híveknek aktuális ellenség kell.

Pop40 2017.04.16. 18:40:16

@MaxVal BircaMan HJCD:

Nálatok ott Bulgáriában, Putyin f@rkával a torkában, mindenki ennyire képben van a magyar viszonyokról?:-)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 18:41:02

@Duplaxiii:

Gyurcsány 2006-ban 43 %-ot kapott, s a szvazásra jogosultak 68 %-a szavazott.

Azaz Gyurcsányra a lakosság alig 29 %-a szavazott. Azaz Gyurcvsány alatt diktatúra volt, hiszen 71 % nem rá szavazott.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.16. 18:41:44

@Pop40:

S te hogyan vagy képben, kurva anyád sírjából kommentelve?

Pop40 2017.04.16. 18:48:57

@MaxVal BircaMan HJCD: Valószínűleg a sajátoddal keverhettél össze, kismajom.

Bár neked valószínűleg anyád meg apád is Putyin volt, aztán ami kiloccsant belőle, abból tákoltak össze valahogy valami bádoglavórban.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.16. 19:33:26

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem birca. Beteg embernek tartalak, ahogy egyszer régen te magad is leírtad egy gyenge pillanatodban, hogy mentális beteg vagy. Egyáltalán nem akarok veled semmit megvitatni.

midnight coder 2017.04.16. 19:42:44

@Pop40: "Ha Soros beszállt a nagypolitikába, akkor rúgjuk tökön a magyar oktatást, meg egy olyan intézményt, ami képzett, adófizető fiatalokat vonz az országba. Így már minden oké."

Láttad már hogy mit is oktat a CEU ? Nem olyan nehéz, ott van fenn a weblapjukon. Ezek kb. akkor fognak adót fizetni, ha Soros bácsi lesz oly kedves, és gründol nekik egy N+1 "civil" szervezetet ami fizetést ad nekik.

midnight coder 2017.04.16. 19:45:44

@ember100: "Milyen az az "értékteremtő szak " a pénzverő , bankjegy nyomdász"
Olyasmi, amit a munkaerőpiac megfizet. Nem alapítványok, nem állam bácsi vagy az EU csöcsén élősködő mindenféle köldöknéző, társadalompusztító szervezetek, hanem a piac.

ember100 2017.04.16. 20:22:39

@midnight coder:
Helló !

Értem én :)
Te szerinted akkor nem kell irodalmár , történész , filozófus , tanár.... és még sorolhatnám :)
Nem vagy egy kicsit demagóg és buta ?

J.R. Ewing 2017.04.16. 20:24:44

Nyomorult barmok. 8 millió vidéki ember a CEU-ról nem is hallott. Bp-en meg kb. 1,6 millió.

morph on deer 2017.04.16. 20:41:45

@Éhbérkommentelő:
"Ezek a fasiszták utcahosszal előzik Orbánékat"

Hány éve is?
Ugye nem azt akarod mondani, hogy ők is egy meglevő és sikeres intézmény ellen találták ki mindezt pár hete?

Azért ha megtennéd, hogy közölsz egy linket az említett osztrák oktatási törvényhez - gondolom kéznél van - az sokat segítene a tövény részletes megismerésében.
Azt ugyanis kötve hiszem, hogy Bécsben ne tudnák, hogy miről beszélnek, hátha van használható megoldásuk, ha már a törvény ugyanolyan..?
Előre is köszönöm!

morph on deer 2017.04.16. 20:45:27

@Le Orme:
"néhány drogos és transznemű hőzöngését nem kellene ennyire túldimenzionálin
nevetésges"

Csak ne kissebbítsd az érdemeidet!
Mi mindnyájan "büszkék" vagyunk rád!
:))

William Kidd 2017.04.16. 20:47:07

Iszlam megszallok nem kellenek. 3.2 millio kurva nem egyenlo 260 ezerrel.

morph on deer 2017.04.16. 20:52:10

@William Kidd:
Tényleg nem, de hol van 3,2 millió kurva?
Csak nem Thaiföldön jártál?

William Kidd 2017.04.16. 20:56:27

@Duplaxiii: az sose ertettem azokat az embereket minek szamoljatok, aki nem megy el szavazni ergo szarik az egeszbe. Ok nem elnek szavazati jogukkal, nem szavaznak, azokra bizzak a dontest, aki elmennek.

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.16. 20:58:55

@MaxVal BircaMan HJCD: nem vett új irányt a fidesz, ott folytatta ahol fletó elvtársuk abbahagyta. Lopás, csalás hazaárulás, álproblémákkal riogatás, elkúrás.

Pop40 2017.04.16. 21:45:21

@midnight coder: Nem láttam, mit oktat, mert nem érdekel.
Amit láttam, az ez:

m.portfolio.hu/gazdasag/a_vilag_legjobb_fiatal_egyetemei_kozott_a_ceu.5.246979.html

Ízlelgessük kicsit ezt a sztorit: Van egy egyetem, amit pár balfasz fideszest kivéve szó szerint az egész világ elismer. A világ legjobb egyetemei között van, a diplomásai secperc alatt elhelyezkednek bárhol, az összes egyetem, tudós, Nobel-díjas, szó szerint mindenki elismeri, aki számít a tudományos világban.

Ehhez képest van 1-2 fideszes faszfej, aki csak a lopáshoz ért, olyan "szaktekintélyekkel", mint pl a nemzetközileg elismert Kósa, vagy Rezsiszilárd. Szerintük az egyetem nem jó.
(Mikor Smitt Maris fia, vagy a kúrmányszóvivő oda járt, akkor még jó volt, de azóta biztos elromlott. :D)

Nos, ez a két tábor.
Szerinted melyik fajsúlyosabb?

Pop40 2017.04.16. 21:46:14

@fidesz maszop dk egykutya:

Marhaság. Fletó ezt, így, még csak megközelítőleg se csinálta.

Pop40 2017.04.16. 21:52:04

@J.R. Ewing: Sőt, biztos vannak olyanok is, akik arról se hallottak, hogy a Föld nem lapos.

Bármennyire meglepő is lehet ez neked, egy egyetemi képzést ritkán igazítanak ahhoz, hogy az adott közösség leghülyébb rétege miről hallott, és miről nem.

Ahol hallani kell, ott enyhén szólva is hallottak a Ceuról:

m.portfolio.hu/gazdasag/a_vilag_legjobb_fiatal_egyetemei_kozott_a_ceu.5.246979.html

De megfogalmazhatom úgy is, hogy a ceuról nagyságrendekkel többen hallottak a világon, mint a fideszes majmokról, akik köpködik.

elment az eszem mert belekezdtem 2017.04.16. 22:11:08

Vegigolvastam az erveket es az ellenerveket. A mocskolodasokat is. De rettentoen bezget egy kerdes, mert nem talalok valaszt ra sehol. Eddig csak negativumokba botlottam fideszes reszrol. Ugy ertem, hogy, ha fideszes emberrel kerultem kapcsolatba, az csak arrol beszelt, kit es miert utal. Ki es miert nem tartozik a magyar nephez (valamiert azt erzik, hogy ezt ok dontik el). Legyetek olyan kedvesek es irjatok le par sorban, hogy mit szerettek a jelenlegi magyarorszagon, mi az, amit a fidesz jol csinal. Es most egy percre feledkezzunk meg a ceurol es a migransokrol. Tegyuk fel, hogy Soros Gyorgy nem letezik. Mit szerettek a fidesz kormanyzasaban es mi a jovokep ezzel kapcsolatban? Oszinten erdekel es oszinte valaszokat kerek, ha lehet.

fidesz maszop dk egykutya 2017.04.16. 22:50:00

@Pop40: hát igen, ő nem törvényesítette a lopást, és sunnyogva csinálta inkább, nem ilyen nyíltan.

Éhbérkommentelő 2017.04.16. 23:33:18

@Pop40:
A migrincsvonulás újdonság, korábban nem rohantak le minket százezres tömegek Soros aktív támogatásával. Ezért kell most a pofájába csapni a vén bajkeverőnek, nehogymár azt higgye mindent megtehet

A KEE ezután is működhet tovább, semmi nem befolyásolja az oktatás minőségé, legfeljebb a hozzá kanyarított trükkös jogi hátteret kell átgondolni. De előfordul ilyen, még egy Soroshoz hasonló spekulánssal is előfordulhat, hogy rosszul spekulál

Muad\\\'Dib 2017.04.16. 23:43:28

Szerintem meg hagyjuk már ezt a bizonyítvány magyarázós balfas* siránkozást. A fityesz a régi választási rendszerben is nyert volna 2014-ben. Ez a rablóbanda azért nyert - és sajnos lehet, hogy fog nyerni -, mert a magyar ellenzéki "megmondóemberek" közössége a saját nyomorult alkalmatlanságát azzal palástolja, hogy elmondja százszor, hogy ebben a választási rendszerben nem lehet megverni a fityeszt. De, meg lehetne. Csak tenni kellene érte a picsogás helyett.

Pop40 2017.04.17. 00:37:37

@fidesz maszop dk egykutya:

Meg azért akkortájt aki lebukott, az nem kiállt vigyorogva, hogy nekem szabad, hanem ment a sittre. Lásd Hagyó, Zuschlag...
A fideszes maffia milliószor annyit lop, csak a zsebben lévő ügyész pofátlanul elkeni.

Az egy alapvetően demokratikus állam volt, amiben voltak hibák.

Ez meg egy state capture, egy maffiaállam, amiben a fideszes érdekcsoport mindenre rátenyerelt, ügyészség, bíróság, AB, minden. A korrupció pedig nem rendszerhiba, hanem a rendszer alapvető működési elve.

Pop40 2017.04.17. 00:40:27

@Éhbérkommentelő:

Öreg, te, meg a tolvajbandád, ha ezer évig élnétek, az is kevés lenne, hogy megszivassatok egy Sorost.
Az országgal persze jól kibaszott a fideszmaffia megint, de ezt már megszokhattuk.

Pop40 2017.04.17. 00:42:42

@Muad\\\'Dib:

"A fityesz a régi választási rendszerben is nyert volna 2014-ben."

Az lehet, csak messze nem kétharmaddal.

" Ez a rablóbanda azért nyert - és sajnos lehet, hogy fog nyerni -, mert a magyar ellenzéki "megmondóemberek" közössége a saját nyomorult alkalmatlanságát azzal palástolja, hogy elmondja százszor, hogy ebben a választási rendszerben nem lehet megverni a fityeszt. De, meg lehetne. Csak tenni kellene érte a picsogás helyett."

Ez viszont sajnos így igaz.

prakp 2017.04.17. 06:14:52

Mint "vidéki", elárulom, hogy mifelénk is tele a here ezzel a bagázzsal, meg a bújtatott adóival. Rezsicsöki, az, b+, de kútadó, telekadó és még sorolhatnám. Vidékiként is felháborít a Lex CEU, és a civiltörvény. Mi a kurva anyátok nem átlátható, b+, nem tudtok olvasni, fideszes szarok?

William Kidd 2017.04.17. 08:20:15

A Fidesz valoban egy tolvaj banda es egy rafinalt, feudalis kis kiralysagot epit maguknak, ahol pl. egy gazszerelo a kincstaros. Amikor viszont a ballib volt hatalmon, minden fontosabb volt, ami magyar. A hollokokszos nagyorruak, a gyilkolaszo ciganyok, a menetelo buzik, a drogosok stb. A ballib oldal se kopni, se lenyelni nem tudja azt, jogy magyar vagy magyar nemzeti ontudat, kultura, hagyomanyok, hataron tulra szakadt testverek. Es bar latjuk mekkora mocsok a Fidesz, azert meg tobb millioan pontosan emlekszunk mit jelentett a ballib kormanyzas, koccingatas Nastaseval, uszitas a NEM-re. Ahol lehetett az a haza- es nemzetarulo banda megalazta es belerugott abba, ami magyar. Az os partjaik doglodnek, a reinkarnacioik eloretortek. Sokan ballib oldalrol azt varjak, hogy megprobalkozzunk megint ezekkel?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.17. 08:35:55

@fidesz maszop dk egykutya:

De bizony vett. 2010 előtt a Fidesz nyugatpárti, EU-párti, NATO-párti, oroszellenes, kereszténydemokrata-liberális típusú jobbközép párt volt. Ez azóta sokat változott.

Én nem szavaztam a Fideszre 2010-ben se, amikor pedig szinte mindenki rá szavazott, mert nekem nem kell egy nyugatpárti, EU-párti, NATO-párti, oroszellenes, kereszténydemokrata-liberális típusú jobbközép párt.

Azóta lett szimpatikus Orbán, hogy elindult lassan a baloldali populizmus felé.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.17. 08:37:28

@Pop40:

Simán összejöhetett voln a kétharmad is 2014-ben a régi választási rendszerrel, azaz ez se igaz.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.17. 08:40:38

@Muad\\\'Dib:

Megjegyzem: a valóságban éppen ez a vélasztási rendszer az alkalmas a Fidesz megverésére.

Orbán, ha rosszat akar nagyon a ballibeknek, akkor bevezet egy teljesen arányos választási rendszert. Na ez lenne az igazi pofáraesés a ballibeknek.

eßemfaßom meg áll 2017.04.17. 09:20:03

Ideje lenne rájönni a kedves orbánelleneseknek, hogy nem indexcimlapos blogposztversenyt kell nyerni, hanem azt kell elérni, hogy a választásokon többen szavazzanak rájuk mint a fideszre.

wartburg1963 2017.04.17. 09:39:25

@Bogyó 2: Egy "apróság" kimaradt, ami miatt szerintem Birca rezüméje közelebb áll az ltala gondolt valósághoz.
Az MSZP ugyanazért "nem hozta vissza Kádárt", amiért belement az egyre inkább a korlátlan szabadverseny és (külpolitikában) a feltétlen euroatlanti "értékeket" valló SZDSZ-szel való kompromisszumba. A könnyebb és számára (pillanatnyilag) kényelmesebb utat választotta: Horn után lényegében lemondott az ország lakosságának még mindig a többségét kitevő, bérből és fizetésből élő illetve nyugdíjas tömegeiről, lényegében a rendszerváltás (már akkor is látszó) veszteseiről. Lemondott mindarról, ami lényegében minden, magát valóban baloldalinak meghatározó párt lényege. A pillanatnyilag kényelmes, trendi és a pártelit többsége számára a politikai túlélést biztosító liberális érdekek kiszolgálásáért. A rendszerváltás folyamatában soha, egyetlen pillanatig nem tudatosította a választóiban azt, hogy két-három-öt év múlva itt nem a Mariahilferstrasse csillogó kirakataival, általános jóléttel és szociális biztonsággal teli, demokrácia és szólásszabadság jön el, hanem jó esetben is egy perifériára szoruló ország lényegében balkáni kapitalizmusa. Ahol a kedves polgártársak nem csupán A hét vasárnapi leleplező snittjeiben láthatnak majd munkanélkülit, hajléktalant vagy tüntető, törő-zúzó-gyújtogató tömeget. "Sztrájkok, tüntetések -- hát hol élünk?", ugye..
Utóbb persze kiderült, hogy az MSZP elszámította magát, hisz' egyrészt vannak, akik mindezt (a demagógiát) nála lényegesen jobban, s hitelesebben tudják képviselni, másrészt idővel kiderült, hogy a "demokratikus szabadságjogoknál" már középtávon is fontosabb a népnek a (viszonylagos) jobb-lét , de főleg a stabilitás.
A Fidesz semmi mást nem tett, mint hogy elfoglalta a megüresedő baloldali helyet, VALAMENNYIT mégiscsak felvállalva mindabból, amit egy valódi baloldali pártnak hivatalból díjátalányozva kellett volna tennie, képviselnie.
Ezért van a Fidesznek még most is, még a hihetetlenül erős és látható populizmus és (többségében) blőd lózungok ellenére is stabil szavazótábora.
S rossz hírem van, hölgyeim és uraim, kedves elvtársak: ez mindaddig így marad, amíg valamely mai vagy holnapi ellenzéki párt ezt az elveszett, s jelenleg csak nyomokban létező baloldaliságot annak összes kényelmetlenségével valóban el nem kezdi felvállalni.
Itt a CEU-hiszti kapcsán egyébként nemcsak a vidéknek, de a kétmillió fővárosi polgárnak is lényegében tökmindegy egy liberális elitképző sorsa. Ami nem tökmindegy, az az, hogy milyen egyenlőtlenségeket teremtett és tart fen az (a mára már magától értetődő természetessség), hogy egy bármilyen egyetem vagy főiskola elvégzése is többmilliós terhet jelent a családoknak. Amely egyenlőtlenség jórészt a mostani tüntetéseken performanszozó bulitüntetők kedves felmenőinek "köszönhető".

chrisred 2017.04.17. 10:03:14

@William Kidd: Nem az egészbe szarik, hanem azokra, akik elindulnak a választásokon. Az egész politikai elitet csak távolmaradással lehet minősíteni, azzal nem, ha az egyikre közülük leszavazunk.

William Kidd 2017.04.17. 10:15:55

@chrisred: En mar 2014-ben is ervenytelen szavazatot adtam le, ugyhogy elotted jarok. Itt nincs elfogadhato alternativa, nem latok ilyet jelenleg.

Drednaught 2017.04.17. 11:07:32

De szeretem az ilyen kis hangos picsákat és a blogjaikat, akik vért kiáltanak, noha azt csak a bugyikájukban láttak eddigi életük során :)
A kedvencem tőle az a logikai bakugrás, hogy ők vannak többen, hisz a Fradi meccsre sem megy ki minden szimpatizáns. Kurvajó! Tényleg, nagyon tetszik.
Persze odáig már nem jut el a lelkem, hogy ugyanez igaz a másik oldalra is, de sebaj. Aki a sorosizmus csecsén szívja magába az igazságot, attól amúgy sem kell sokat elvárni.

Ugye migránsokat is be kéne engedni, Gabika?

Drednaught 2017.04.17. 11:13:08

Ja, majd elfelejtettem.
Az egy dolog, hogy orbánista médiabirodalom épült fel az országban, de a tény, hogy erre a sorosista médiabirodalomból mutogattok egyszerre, simply hilarious.
Mikor bemutattátok, hogy milyen kicsi "arányban" számoltak be a kis utcai bulitokról, ugyanakkor bemutattátok azt is, hogy ti meg mennyire túlspiláztátok.
Hiába, van az a mondás, hogy ha az ellenség lőtávolban van, ne feledd, hogy te is neki...
Mondhattam volna a gerendát a szemben szólást is, de az olyan snassz, ráadásul bibliai, amit a fajtátok jellemzően nem szeret.

Azért arra vigyázz Gabika, nehogy a nagy erőlködésben a wc-n véletlenül te is párttá alakulj ;)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.17. 11:54:23

@Drednaught: Tetszik, ahogy a fideszesek nyugtatgatják magukat. "Ejj, nincs itt semmi baj, a nemzethy tolvajbanda lophat tovább 2018 után is, de jó ez nekem". Próbálom persze megérteni, hogy miért lehet az jó az átlag magyar fideszesnek, hogy Mészáros Lőrinc 3 év alatt sokszoros milliárdos lett (illetve az is, aki mögötte áll), de nem jövök rá. Annak a pénznek a közvagyon részeként is lenne helye.

agent T 2017.04.17. 12:18:47

Amíg a Fidesz kontra iszlámterroristanőzaklatóbeengedők a felállás, addig nincs alternatíva, legalábbis számomra. Addig igen, a Fidesz a kisebbik rossz.
Amint lesz egy párt, amelyik
- nem bűnöző, mindent lenyúló csürhe, kereszténynemzeti cukormázzal leöntve, és az összes jelenleg kezelés nélküli problémára van ceceptje, a fiatalok elvándorlásától kezdve a megalázó béreken át az ország energiabiztonságának megnyugtató megoldásáig
...de nem akarja ezeket a megoldásokat egységcsomagban a torkomon lenyomni, egybefűzve olyanokkal mint
- a demográfiai halálvonal néma elfogadása, tudomásul vétele annak, hogy a jelen tendencia melett 200 év múlva itt alig él magyar ember
- a migránsok beengedése (ezen nincs mit filózni, NEM és kész, itt nem lesznek gettók, nem lesznek no go zónák, itt nem lesz olyan, hogy a nőket ezek üldözik, itt nem lesz iszlám terrorizmus, nem!)
- a cigánykérdés, igen, jól láttad, a cigánykérdés rendezésének, sőt akár a probléma felvetésének kriminalizálása, figyelemmel a megélhetési szaporulattól a bűnözésig mindenre
- a család mint olyan, a férfi és a női identitás mint olyan ellehetetlenítése
Szóval majd amikor az orbánellenesség nem jelent automatikusan egy vállalhatatlan, emberellenes mélyliberális szart, akkor majd elgondolkodom.

Drednaught 2017.04.17. 13:33:07

@Felchutty Bugrisch: Hé, ne cincáld már annyira azt a kurva szalmabábot, mert még elszakad.
Ha nem tudsz azal vitatkozni, amit mondunk, tedd meg kérlek, hogy azzal sem vitatkozol, amit nem mondunk, de ha mégis megteszed, legalább ne légy büszke rá.

Majd ha mutatsz nekem olyan fideszes, nem-fideszes, ellentüntető, whatever ember kommentjét, amiben kifejti, hogy mennyire örül a Mészáros gazdagodásának vagy a kormány hibáinak, akkor talán válaszolok, de addig javaslom, hogy ejtsd a témát.

Mellesleg én sem írtam soha, hogy a Fidesz az isten és tökéletesen dolgoznak. Sőt, megvallom őszintén, hogy soha az életbe nem szavaztam még a Fideszre.
Én szimplán elég árnyaltan látom a politikai palettát és(munkámból kifolyólag) a nemzetközi helyzetet is. Ti sajnos nem.
Ti azt akarjátok észrevenni, amit Soros bácsi kitesz a molinókra, de tudd meg kisfiam, hogy sok dolog létezik, amiket Soros bácsi nem tesz ki nektek a molinóitokra, pedig ledöbbennél rajtuk.

Orbán egy fasz. Elkölti stadionokra a pénzünket, lenyúlja a nyugdíjunkat, hazudozik az egyéni számlákról, meg az örökölhetőségről,stb. Ezeket nélkületek is bőven tudja az egyszeri szavazó.
Ugyanakkor ő volt az, aki felhúzta a falakat, ami miatt nnem nálunk kell összefosnod magad szilveszterkor(ha lány vagy) vagy a karácsonyi vásárokon, ha meglátsz egy teherautót közeledni.
Nem a Várban lévő szórakozóhelyen lőttek halomra egy rakás bulizót,stb.
Ő vett át egy olyan országot, amit az ellenzék olyan szinten elkúrt, hogy szó szerint csődben volt és mára ennek nyoma sincs. Az adók és az államadósság is csökkentek és ha nem tévedek, ti ezekre azért nem emlékeztek, mert épp magatokba szívtátok a forradalom magját az Éhezők viadala c. filmen a többi 10 évessel együtt.

Szóval igen, mindamellett, amit elkúrt, igenis sokat tett az országért.
Akármit is mondanak róla az emberek, azt el kell ismerni, hogy sokkal inkább hazafi, mint bármelyik elődje. Az elődeire pedig ugyanúgy igaz volt, hogy kiszolgálta a saját holdudvarát és ne legyenek kétségeid, ha nyer a Milla, a Jobbik, a Momentum, vagy akármelyik förmedvény, amelyik a következő 1 évben felüti a fejét, ugyanúgy lesz holdudvara és azt ugyanúgy ki fogja szolgálni.
A korotokból kifolyólag ti nem emlékezhettek arra, hogy a szocialisták milyen pénzvisszacsurgatónak használták a 4-es metró projektet, miféle völgyhidat építettek oda, ahova a legvadabb szakértő szerint is fölösleges volt, miféle alagutakat építettek az M6-osra a pusztába(!)...
Elég naiv dolog azt képzelni, hogy egész a Fidesz hatalomátvételig itt mindenki kurvára jól élt és alattuk lettek alacsonyak a fizetések.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.18. 21:18:14

@Drednaught: Jajj, de kis felsőbbrendű valaki. Ez is ősi fideszes szokás. Mint ahogy az olyan mondat is, hogy "én még sohasem szavaztam a fideszre, de...". Persze, persze.

Drednaught 2017.04.18. 21:47:33

@Felchutty Bugrisch: Hát bazdmeg, ha egyszer így van?
Oké, a migránsos szavazásnál a nemre voksoltam, de azt én nem sorolom a fidesz melletti voksnak, én a kérdésre válaszoltam.

Mindazonáltal már talán neked is feltűnhetett, hogy mennyire nem a mondanivalómat támadod. Megsúgom, hogy ez annak a jele, hogy a személyemen és a szalmabájaidon kívül mást nem tudsz.
Ez viszont jellemző a ti fajtátokra.
Figyeld csak meg: CEU bezárás miatt tüntiztek, noha azt senki nem akarta. Fidesz-hódoltságnak neveztek egyes sajtóorgánumokat, miközben arról kussoltok, hogy ugyanannyi sorosista médiumból szóltok ugyanolyan hangosan ti, az 5-10ezer "nagyon elégedetlen" és hiszitek el magatok is, hogy az egész ország veletek van, hát akkor ki lehet ellenetek?
Minket neveztek megtévesztett prolinak, miközben nem veszitek észre, hogy a spontán tüntetéseiteken milyen profi hangtechnika, tribün, meg kislófasz van felépítve?
És ti, akik a CEU miatti aggodalomban mentetek ki elsőre táncikálni, mára civiles köntösökben flangáltok, holnapra pedig ki van adva, hogy nagyon be akarjátok ugye engedni a migránsokat a határon?

Elve, miért nem teszitek fel ti si ugyanazokat a kérdéseket, amiket a csúf, gonosz ellenoldalon feltesznek?
Miért gond, ha egyenlőek a versenykörülmények?
Miért gond egy civil szervezetnek, hogy elszámoljon az "adományainak forrásával"?
Miért jó nektek, ha beengedik ide a migránsokat?
Miért gond, ha a "független" Origó a kormány seggét nyalja, mikor a bevallottan Soros pénzén "független" 444 gyalázza ugyanazt? Miért nem látod, hogy a kettő pont ugyanannyira mocskos?
...
És ha már nem kérdeztek, ennyire meg fogtok elégedni minden leendő kérdésre az előre legyártott molinókon szereplő állásfoglalásokkal?
Jó lesz neked, ha a közmű-szolgáltatások árait Brüsszelből központilag vetik ki rád?
ÉS ha kötelezően be fognak telepíteni ilyen analfabéta arab szarokat?
Eleve, mi a fasz bajotok van a legitim kormánnyal? Ti(is) szavaztátok meg őket. Ha valami nem tetszik, tégy úgy, ahogy 4 évente teszel, mikor valami nem tetszik: szavazz. Egy évet csak kibírsz még, nem?
Soros bácsi már most előre nyomtatja úgyis azokat a molinókat, táblákat, plakátokat, amiben az évezred választási csalásának fogja nevezni, hogy a nem létező támogatottságú fidesz megint nyert.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2017.04.20. 20:45:31

@Drednaught: Szerinted az a 70 ezer ember mind a CEU miatt tünetett? Hát ok, maradj is ilyen csipkerózsika,
süti beállítások módosítása